Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi

Sanko Sanat Galerisi\'nde Sergi

Ressam Aslı Çakar Özen, Sanko Sanat Galerisi’nde 15. kişisel resim sergisini açtı.

11.01.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Aslı Çakar Özen, Sanko Sanat Galerisi'nde 15. kişisel resim sergisini açtı.

Sanatçı Özen'in Karadeniz temalarını sanatsal öğe olarak resmettiği 44 eserinin yer aldığı sergi, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta, Sanko Park AVM Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng ve çok sayıda sanatseverlerin katımıyla açıldı.

Ressamı tebrik eden Kaymakam Turan, hayatın güzelliklerini ve üretilen değerleri alkışlamak gerektiğini ifade ederek, Sanko Sanat Galerisi'ne her sergi açılışında coşkuyla geldiğini söyledi.

"Karadeniz güzelliklerine ben de aşığım" diyen Turan, Anadolu'nun kıymetini bilenlerin, sanata ve sanatçıya büyük değer veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gitmeye çalıştıklarını kaydetti.

Gaziantep'in hızlı büyüdüğünü, şehirde birlik beraberlik ve kardeşlik ikliminin hakim olduğunu belirten Turan, "Bunu Atatürk'ün izinden gitmeye borçluyuz. Çocuklarımızı Atatürk sevgisiyle yetiştirdiğimizde bu ülkenin sırtı yere gelmez. Sanata ve sanatçıya da sahip çıkıp kucaklayacağız. Emin olun yarınımız güzel olacak" ifadelerine yer verdi.

İnsanı merkeze koyan bir anlayışla hizmetlerini sürdürdüklerine vurgu yapan Turan, Sanko Sanat Galerisi'ni açarak şehrin sanatsal ve kültürel hayatına önemli katkı sağlayan Sanko Ailesi'ne teşekkürlerini sundu.

Açılışına yoğun katılımdan dolayı mutluluğunu dile getiren sanatçı Aslı Çakar Özen de eserlerini yaparken sosyal içerikli figüratif konuları mekan figür bağlantısı kurarak çalıştığını anlatarak, yöresel doku olan keşan ve peştamalı 'evrensel kaygılar içerisinde' sanatsal öğeler kullanarak ifade ettiğine dikkati çekti.

Resme olan ilgisinden çocukluğundan örnekler vererek bahseden Özen, "Resimlerin tamamen hayallerim değil, yaşadıklarımdan, çocukluğumdan da izler taşıyor. İçinde eğitimim, sanat tarzım da var. Sürekli kendimi olgunlaştırmaya çalışıyorum. Yaptıklarımı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, daha sonra sanatçı Özen'e Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan 'Belkıs Zeugma ve Mozaikleri' adlı bilimsel yayını takdim etti.

Ressam Özen'in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergisi, 24 Ocak'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANATÇI

Sanatçı Aslı Çakar Özen, 1956 yılında Trabzon'da doğdu. Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitiren sanatçı, lisansını Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde tamamladı.

Halen Gaziantep Özel Sanko Okulları'nda resim öğretmeni olan sanatçı, aynı zamanda Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeliğini ve küratörlüğünüde yürütüyor.

Sanko Holding'in sponsorluğunda düzenlenen Gaziantep 1. ve 2. Uluslararası Ressamlar Buluşması'nın koordinatörü olan sanatçı, ulusal ve uluslararası 7 çalıştay, bir sanat festivali ve birçok sanat fuarına katıldı.

Yurtiçi, yurtdışı, müze ve özel koleksiyonlarda resimleri bulunan sanatçı, 15 kişisel sergi açtı, 100 'ün üzerinde karma sergiye katıldı.

Sanatçı, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep'te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergisi olmak üzere, 173 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM'ye de farklı bir anlam kazandırdı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement