Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi

Sanko Sanat Galerisi\'nde Sergi

Ressam, seramik sanatçısı Gülümser Aydemir, 24 Ocak Cuma günü Sanko Sanat Galerisi'nde resim ve seramik sergisi açacak.

22.01.2014 10:30  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam, seramik sanatçısı Gülümser Aydemir, 24 Ocak Cuma günü Sanko Sanat Galerisi'nde resim ve seramik sergisi açacak.

"Konuşmuyoruz, dinlemiyoruz ve duyarsızlığı uç noktalara taşıyoruz. Rengin, armoninin, lekenin, ritmin diliyle vurgulamak istiyorum bu duyarsızlığı" diyen Aydemir, sanat anlayışını, "Yüzlerle, gözlerle sorguluyorum çevremde gördüğüm değişimi. Gülen gözlere bakmayı, dinlemeden yargılamamayı, çözümsüzlükten yakınmayı değil, çözüm üretmeyi, 'ben' değil, 'biz' olarak düşünmeyi öğütlerken, biçimselliğe dönüştürüyorum, tuvalimle, çamurumla" sözleri ile dile getirdi.

Aydemir, "Lekesel bir bütünlük ve renkçi bir anlayışla uyguluyorum 'yüzleşmelerimi'. Figürlerimi deforme ederek sürrealizm çatısında fantastik öğelerle. Tuvalde kolaj, çamurda çizgi ve dokularla oluşturuyorum imgelerimi" dedi.

Tasarlarken kendisini sorguladığını, "Neden resim ögelerini, ebru tekniğini resimsel anlatımla seramiğe taşımayayım" diye sorduğunu ve bu düşünce ile seramik tasarımlarını oluşturduğunu anlatan Aydemir, "Leke, renk, çizgi, doku ve armoniyi bütünlük içinde harmanlıyorum çamurla: çamurun kokusunu doyumsayarak yüreğimde" diye konuştu.

Aydemir, 24 Ocak Cuma günü saat 17.30'da Sanko Park'ta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açacağı sergide eserlerini Gaziantepli sanatseverlerle buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadığını, sözlerine ekledi.

GÜLÜMSER AYDEMİR

1951 yılında Kilis'te doğan Aydemir, 1973'te İzmir Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü grafik dalını bitirdi. Devlet ve özel orta eğitim kurumlarında çalışan sanatçı, 2001 yılında öğretmenlik yaşantısını noktaladı. Bu süreç içinde, görsel sanatların farklı dallarında uygulamaları olan Aydemir, Değişik tür alanlarda çalışırken yeteneklerini keşfetmeyi ve kendisini aşmayı hedefledi.

Etkinlikleri arasında karma ve yarışmalı sergi, devlet resim ve DYO sergileri, basılı afiş ve kitap kapağı, fotoğraf sanatı çalışmaları, bakır-rölyef pano düzenlemeleri bulunan sanatçı, 1998 yılından bu yana resim çalışmalarıma yoğunluk verdi. Sanat çalışmalarını İzmir'de sürdüren, Uluslararası Plastik Sanatlar ve Seramik Derneği'nin üyesi olan sanatçı, çok sayıda kişisel sergi açtı, karma ve yarışmalı sergilere, seminer ve sanat fuarlarına katıldı.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep'te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergisi olmak üzere, 172 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM'ye de farklı bir anlam kazandırdı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement