Sanko Sanat Galerisinde Sergi - Son Dakika
Kültür Sanat

Sanko Sanat Galerisinde Sergi

Sanko Sanat Galerisinde Sergi

Ressam Aynur Ocak Gündoğan, Sanko Sanat Galerisi’nde 8 Ocak’ta 46’ncı kişisel sergisini açacak.

06.01.2016 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Aynur Ocak Gündoğan, Sanko Sanat Galerisi'nde 8 Ocak'ta 46'ncı kişisel sergisini açacak.

Aynur Ocak Gündoğan'ın Sanko Sanat Galerisi'nde 8 Ocak Cuma günü saat 17.30'da açılacak sergisi, 29 Ocak'a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Gazi Üniversitesi Resim Grafik Bölümünden 1977 yılında mezun olan sanatçı, dönemin önemli hocalarından başta Mustafa Ayaz olmak üzere, Hayati Misman, Zahit Büyükişleyen, Oya Kınıklı ve Mürşide İçmeli'den dersler aldı. İlk kişisel sergisini 1989 yılında Ankara Valiliği Sanat Galerisinde açan sanatçı, bugüne kadar 45 kişisel sergi ve sayısız gurup sergisine imza attı. Sahibi olduğu BUDE Sanat Galerisinde 1999-2013 yılları arasında birçok öğrenci yetiştirip, organize ettiği sergilerle sanata ve sanatçıya destek olan Aynur Ocak Gündoğan, yurt içindekilerin yanı sıra, yurt dışında yapılan uluslararası sempozyumlarda davetli sanatçı olarak Türkiye'yi temsil etti. Sanatçının eserleri, yurt dışında özel koleksiyonlarda, Sırbistan– Belgrad, Kosova– Prizen, DanimarkaKopenhag ve Suriye–Halep devlet müzelerinin yanı sıra, Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Çorum Belediye Müzesi ve Ankara Gazi Üniversitesi Müzesinde yer alıyor.

CAMALTI SANATÇISI

Yağlı boya çalışmalarında kadını mistik bir betimleme ile renk cümbüşünde dans ettirirken, geleneksel camaltı çalışmalarında başkahraman olarak seçtiği Şahmeran'ı soyutlayarak figüratif anlatımla destansı boyut kazandırmıştır. Zamanla Şahmeranı, Anka kuşları, sülünler, tavus kuşları, Osmanlı kadırgaları, Anadolu yazmaları, motifler takip etmiş ve kompozisyonlarında bu figürler de ön plana çıkmıştır. Türk kültürü olarak unutulmaya yüz tutmuş camaltı sanatının popüler olması için uzun yıllar emek veren sanatçı geleneksellikten hiç kopmadan çağdaş yorumlarla camaltı zanaatını sanat için yapmıştır. Kültür Bakanlığı Camaltı Sanatçısı ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan Aynur Ocak Gündoğan, çalışmalarına Ankara'da kendi atölyesinde devam etmektedir. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement