Şanlıurfa AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Şanlıurfa, Unesco Dünya Mirası Adaylığını Hak Ediyor - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Şanlıurfa, Unesco Dünya Mirası Adaylığını Hak Ediyor

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile beraberindeki büyükelçiler, Şanlıurfa'daki 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması'nın düzenlendiği alanı gezdi.

21.11.2017 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile beraberindeki büyükelçiler, Şanlıurfa'daki 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması'nın düzenlendiği alanı gezdi. Kente hayran kaldığını belirten Berger, Şanlıurfa, UNESCO dünya mirası adaylığını gerçekten hak ediyor dedi.

Şanlıurfa'da temaslarını sürdüren AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ile AB üyesi 24 ülkenin büyükelçisi, kentteki müzeleri dolaştı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması'nın saha çalışmalarını da inceleyen Berger ve büyükelçiler, programa katılan mozaik sanatçılarıyla fotoğraf çektirdi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger, beraberindeki büyükelçilerle daha sonra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'i ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Berger, Türkiye'nin Suriyelilere yönelik çalışmalarından memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları söyledi

Şanlıurfa'ya geldiğimiz sırada, ilk önce sıra gecesine gittik ve bundan oldukça etkilendik. Şanlıurfa müziğinin, UNESCO başvurusunu hak ettiğini düşünüyorum. Avrupa'da da 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığınız için destek ihtiyacının çok olduğu anlaşılmış durumda. Özellikle de belediyelerin bu anlamda desteklenmesi, anlaşılmış durumda. Geçen hafta bir program başlattık. Mülteciler için Türkiye'de 100 okulun inşaatını amaçlıyoruz. Aynı zamanda bu program dil eğitimi, öğretmen eğitimi ve öğrenciler için başka eğitimleri de kapsıyor. Bir diğer konu da Suriyeli öğrenciler için burs verilmesi. Burada yaptığımız, Suriyeliler için geleceğe yönelik umudu ayakta tutmaktır. Bu bağlamda, BM'nin 'Kayıp Nesil Olmasın' programını tam anlamıyla destekliyoruz. Bu yaptıklarımızın, desteklerimizin sadece bir boyutu. Bu bölgedeki birçok şehirle yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Umuyorum ki desteklerin devamı gelecek. Heyeti Şanlıurfa'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Erin, 550 bin Suriyeliye kucak açan Şanlıurfa'da, farklı etnik kökene ve dine mensup kişilerin bir arada mutlu yaşadıklarını söyledi. Erin, Suriyeli kardeşlerimizin hem toplumsal uyumu hem de geleceğe hazırlanması ve şartlar oluştuğunda, ülkelerine dönmelerini sağlayacak çok sayıda proje var. AB'nin bu konudaki destekleri için de teşekkür ediyoruz; ancak bu konuda Cumhurbaşkanı'mızın eleştirilerine katılmamak mümkün değil. Türkiye'de İstanbul'dan sonra en fazla Suriyeli nüfusu barındıran kent olarak daha fazla destek ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu ifade etmek isterim diye konuştu. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ve beraberindeki büyükelçiler, daha sonra Şanşıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret ederek, Suriyelilerin karma resim sergisinin açılışına katıldı.

Şanlıurfa AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Şanlıurfa, Unesco Dünya Mirası Adaylığını Hak Ediyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Şanlıurfa, Unesco Dünya Mirası Adaylığını Hak Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi
    10:56 Marmaris'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi

    Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. Programa, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve diğer davetliler katıldı.

  • Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi
    10:56 Aydın'da Süs Bitkisi Çalındı, Esnaf Hırsıza Seslendi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde havalandırmak için dükkanının önüne çıkardığı süs bitkisinin çalındığını fark eden esnaf, hırsıza seslenerek görüntülerle suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen esnaf, bitkinin kimliği belirsiz bir kadın tarafından köklenerek çalındığını tespit etti. Esnaf, çalınan bitki ve içerisindeki değerli taşların geri getirilmesini istedi.

  • FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    10:56 FETÖ/PDY üyesi firari Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Boydak'ın, örgütün mali ayağında yer aldığı iddia ediliyor.

  • AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor
    10:53 AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşması için oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu'nun 11'nci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, firmaların rekabet şansını artıracak projeler ve iş birliği konuları ele alındı.

  • Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
    10:52 Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

    Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kazada araçtaki Seher Hancı (64) olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Ahmet, eşi Ayşe ve kuzeni Abdurrahman Bostan yaralandı. Yaralılar Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve genel sağlık durumları iyi.

  • Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı
    10:52 Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik İl Müftülüğü Hamidiye 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek oldu. Kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla Filistin'e gönderen minikler, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu öğreniyor.

  • Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı
    10:52 Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

  • İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı
    10:52 İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı

    İstanbul İhracatçı Birliklerinin (İİB) ihracatı yılın ilk iki ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 25,2 artarak 2 milyar 48 milyon dolara yükseldi. İİB üyesi birliklerin farklı sektörlerdeki ihracatları da artış gösterdi.

  • Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor
    10:52 Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor

    Kars'ta gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin aldatılmasının önlenmesi amacıyla Gıda Kontrol ekipleri tarafından gıda işletmelerine yönelik denetimler aralıksız olarak sürdürülüyor. Denetimler kapsamında gıda numuneleri alınarak analizler yapılmakta ve olumsuzluk tespit edilen işletmelere idari yaptırımlar uygulanmaktadır.


Advertisement