Şanlıurfa Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Şanlıurfa Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı bildirildi.

14.02.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, 987 işçiyi ilgilendiren ve 3 yılı kapsayan toplu sözleşmenin imza törenine Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yardımcıları Mustafa Aydın, Fevzi Yücetepe, Emin İzol ve Habib Arslan ile Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Reşat Özmen katıldı.

Sözleşme gereğince işçi ücretlerine yapılan zam oranları birinci yılda yüzde 11, ikinci yılda yüzde 12, üçüncü yılda ise yüzde 13 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ahmet Eşref Fakıbaba, her zaman çalışanların haklarını gününde ödemeye çalıştıklarını belirtti.

Çalışanlara harcadıkları emekleri dolayısıyla teşekkür eden Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Örnek gösterilecek iş ortamı ve huzurumuz var. Bunun sağlanmasında emeği geçen başta sendika başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine minnettarım. Aynı teşekkürü başkan yardımcılarına ve birim amirlerime de ediyorum. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olup, işimize sahip çıkalım. Her iki taraf da belediye çalışanlarının refahı ve huzuru için çaba gösterdi. Gelinen noktada alınan kararın herkese hayırlı olmasını diliyorum."

Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Reşat Özmen de her iki tarafı da mutlu edecek bir karar aldıklarını ifade etti.

En düşük yevmiyenin taban fiyatının 60 lira olarak belirlendiğini dile getiren Özmen, şu ifadeleri kullandı:

"987 işçiyi ilgilendiren ve 3 yılı kapsayan toplu sözleşme gereğince, yeni zam ve sosyal haklarla beraber işçilere toplamda; birinci yıl yüzde 26, ikinci yıl yüzde 27, üçüncü yıl ise yüzde 28 oranında zam yapılmış oldu. Yani 52 lira olan en düşük yevmiyenin, taban fiyatı 60 liraya yükseltildi. Görüşmeler sırasında gerek sendikamızın gerekse de Belediyemizin çıkarlarını gözeten Belediye cephesine ve sendika üyelerine teşekkür ediyorum."

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement