Şanlıurfa'da 4 Kişinin Öldüğü Kavganın Ardından Barış Yemeği - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 4 Kişinin Öldüğü Kavganın Ardından Barış Yemeği

Şanlıurfa\'da 4 Kişinin Öldüğü Kavganın Ardından Barış Yemeği

Şanlıurfa'da yaklaşık bir ay önce, iki ailenin fertleri arasında çıkan ve 4 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından, verilen barış yemeğiyle taraflar arasındaki husumet son buldu.

07.03.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da yaklaşık bir ay önce, iki ailenin fertleri arasında çıkan ve 4 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından, verilen barış yemeğiyle taraflar arasındaki husumet son buldu.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Karatepe köyünde, yaklaşık bir ay önce Aslaner ve Taşkıner aile fertleri arasında çıkan kavgada, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından kentin ileri gelen aileleri devreye girerek, olayın daha da büyümemesi için barış sağlanmasını istedi. Yapılan girişimler sonucunda Dr. Feridun Öncel, Hadi Altun, İsmail Büyükaslan ve Eyyüp Büyükaslan'ın araya girmesiyle husumet, kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı. Barış yemeğinde bir araya gelen ve tekbirlerle kucaklaşan her iki aile, daha sonra barış güvercinlerini havaya bıraktı.

Geniş güvenlik önlemleri altında Akçakale'ye bağlı Karatepe köyünde verilen yemeğe; Şanlıurfa Vali Vekili Soner Zeybek, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İl Müftüsü İhsan Açık, Asi ve Fitit aşiretine mensup Aslaner ve Taşkıner aileleri olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, "Hepimiz beşeriz; beşer şaşar. Önemli olan yapılan hatayı anlayıp o hatadan dönmektir. Alemlerin Rabbi olan Allah'a şükürler olsun ki, buradaki hata kısa sürede anlaşıldı ve Allah'ın izniyle barış yapıldı" dedi.

Ailelerin barışmasına öncülük eden Milletvekili Halil Özcan da, şunları söyledi: "Barış yemeğine katılan herkese, iki aile adına teşekkür ediyorum. Gerçekten bölgemizde bizi derinden yaralayan bir olay yaşanmıştır ve herkes bunu nefretle kınamıştır. Ben, özellikle Aslaner ailesine bu barışa büyük katkı sağladığı için teşekkür ediyorum. Ankara'dan buraya gelip bu barışa katkı sağlamak bizi mutlu etmiştir. Ben burada gördüm ki, herkes kalben ve fiilen bu barışa katkı sağlamıştır. Temenni ederiz ki, artık bölgemizde bu tür üzücü olaylar yaşanmasın. Bizim bölgede artık kan ve nefret olmasın. Barış, huzur, merhamet, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu aşılayalım. Bizden sonra gelen nesillere; yani çocuklarımıza, torunlarımıza bu tür kan davalarını miras bırakmayalım. Bu inşallah son olur. Ben buradan kanaat önderlerimizden, akil insanlarımızdan rica ediyorum. Bölgemizde en ufak bir problem varsa bunu hep beraber çözmeye çalışalım. Hatta gönül ister ki bir oluşum yapıp köylere gidelim, sorunları yerinde inceleyelim. Bu tür olaylara artık meydan vermeyip, artık bu tür olaylara 'yeter' diyelim. Aslaner ve Taşkın ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü her iki aile de bu barışa olumlu yaklaşmışlardır. Herhangi bir fitne ve fesada mahal vermeden bu ateşin sönmesini sağlamışlardır. Allah hepinizden razı olsun, hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise, "Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Herhalde Urfa tarihinde bir ilk yaşandı. Bu kadar acı bir olayın bu kadar kısa bir zamanda barışla sonuçlanmasıyla, hakikaten bu bölgeden başlayarak bütün bölgeye çok güzel ve çok güçlü bir mesaj yollandı. Başta Sayın Valim Celalettin Güvenç olmak üzere Milletvekilimiz Halil Özcan'a, araya giren, barışı sağlayan, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah bir daha böyle kötü günler yaşatmaz inşallah" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dualarla, her iki aile fertleri birbirlerine sarılıp aralarındaki husumeti bitirdi. Dualardan sonra, yemeğe geçildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 4 Kişinin Öldüğü Kavganın Ardından Barış Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement