Şanlıurfa'da Aday Adaylarının Şartları Eşit Değil! - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Aday Adaylarının Şartları Eşit Değil!

Şanlıurfa\'da Aday Adaylarının Şartları Eşit Değil!

Şanlıurfa'da yerel seçimler için Vali Güvenç'in istifa etmeden kulis çalışmalarını yürütmesi tepkiyle karşılanıyor.

14.11.2013 12:26  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da her dönem olduğu gibi bu dönemde bazı kesimlerce belediye başkanlığı için mevcut valinin aday olması istendi. Bugüne kadar Şanlıurfa'da görev yapan valiler bu duruma sıcak bakmazken, mevcut Vali Celalettin Güvenç iyice bu atmosfere ayak uydurarak kulis yapmaya başladı. Son olarak Vali Güvenç'e yakın çoğu meslek kuruluşu ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri bu teklifini, Cevahir Konukevi'nde düzenlenen yemekli toplantıda temayül yoklaması için Şanlıurfa'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'a da iletti. Ancak bu toplantının hemen ardından bu STK'lara mensup üye ve yöneticiler, bu adımın temsilcileri tarafından kendilerinden habersiz gerçekleştirdiğini ifade ederek tepki gösterdi.

İL BAŞKANI KATILMADI

AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in katılmadığı bu toplantının özel konuğu olan AK Parti kurmayı Mustafa Şentop ve MKYK üyesi ve Seçim İşleri Başkanı Fatma Baka'ya da parti içerisinde tepki olduğu öğrenildi. Toplantıyı organize eden isim olarak çeşitli isimler telaffuz edilirken, katılan isimlerden bazıları şu şekilde olduğu belirtildi: AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nihat Kılıç, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Aysel Göncü, Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı, Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi İbrahim İletmiş, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, OSM Yönetim Kurulu Başkanı Halil Baysal, El Birliği Derneği Başkanı Handan Karataş, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Platformu Başkanı Asuman Yazmacı, Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Haktankaçmaz, Hizmet-iş Sendikası Başkanı Mehmet Reşat Özmen, Muhasebeciler Odası Başkanı Nihat Taş ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu.

İSTİFA ETMEYEN VALİ EŞİTLİK İLKESİNİ BOZDU

Ülke genelinde üç valinin başkanlık için yarıştığı biliniyor. Bunlardan sadece Isparta Valisi Memduh Oğuz istifa edip AK Parti'ye belediye başkan aday adaylığı için müracaat ederken, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, mevcut valilik görevlerini sürdürerek bulundukları şehirlerden AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı olmak istiyor. Ancak bu durum gerek Adana'da gerekse Şanlıurfa'da bazı endişeleri gündeme getirdi. Bulundukları makamları terk etmeden valilerin seçim için çalışması hem her kesime karşı 'eşitlik ilkesine' aykırı görülüyor hem de bulundukları makamlardan istifa ederek aday adayı olanlara haksızlık şeklinde değerlendiriliyor. Ayrıca valilerin aday olmasına karşı çıkanların, valilik makamı dolayısıyla bu tavrını açıkça ifade etmekten çekindiği belirtiliyor.

MEVCUT ADAYLARA HAKSIZLIK

Şanlıurfa'da, AK Parti'den büyükşehir belediye başkan aday adayı olabilmek için mevcut görevlerinden istifa ederek, seçim çalışmasını yürüten dokuz aday adayından çoğunun Vali Güvenç'in bu tavrı nedeniyle rahatsız olduğu biliniyor. Çoğu bürokrat olan bu aday adayları istifa ettikten sonra hem maaşlarından olmuş hem de partiye müracaat için 15 bin TL yatırmıştı. Ancak bazı isimlerin ise aday adayı olmadan ve bulundukları görevlerden istifa etmeden bu süreci yürütmeleri resmen aday adayı olan bu isimlere haksızlık olduğu düşünülüyor. Zira aday adayı olmadan seçim çalışması yürüten tek isim Vali Güvenç değil. Sessizce kulis çalışması yapanlar arasında Yahya Akman, Halil Baysal, Mehmet Oymak ve İbrahim Çelik'in bulunduğu öne sürülüyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Aday Adaylarının Şartları Eşit Değil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement