Şanlıurfa'da Ana Dilde Eğitim Eylemi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Ana Dilde Eğitim Eylemi

Şanlıurfa\'da Ana Dilde Eğitim Eylemi

Şanlıurfa'da, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanan İnsan Hakları ve Mazlum-Der üyeleri, okullarda anadilde eğitim yapılmamasına tepki gösterdi.

15.09.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanan İnsan Hakları ve Mazlum-Der üyeleri, okullarda anadilde eğitim yapılmamasına tepki gösterdi.

Öğle saatlerinde ellerinde 'Çözüm anadilde eğitim ile olur' pankartı taşıyarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanan kalabalık, ana dilin okullarda seçmeli ders olmasını prtesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Sinan Kaplan, okullarda ana dilde eğitimin seçmeli ders olarak verilmesini sorun olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Ülkemizde yıllardır uygulanan yanlış politikalardan dolayı eğitimin sorunları bir türlü çözülemiyor. Malum olunduğu üzere ülkemizde devam eden çözüm sürecinin de gereği olarak eğitim alanında yapılması beklenen kimi düzenlemeler yapılamadı. Anadilde eğitim, atanmayan Kürtçe öğretmenleri, liselerde Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulması taleplerinin karşılanmaması, TEOG ile yaşanan bir türlü rayına oturtulamayan orta öğretime yerleştirme sistemi önümüzde duran sorunlardandır."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Ana Dilde Eğitim Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement