Şanlıurfa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Şanlıurfa\'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyet’in 93’üncü yılı nedeniyle Şanlıurfa Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi.

29.10.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in 93'üncü yılı nedeniyle Şanlıurfa Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi. Törende Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İnan tebrikleri kabul etti.

Ardından Vali Tuna, Cumhuriyet Caddesindeki geçit töreni öncesinde vatandaşların bayramını kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından, öğrenciler günün önemine hitaben şiirler seslendirdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmamayı yapan Vali Tuna, "Bu kutlu günde sizlerle birlikte Cumhuriyet Bayramının onurunu ve şerefini yaşamaktan dolayı şahsımı bahtiyar sayıyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 93. yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutladığımız bu bayramın önceki bayramlardan önemli bir farkı vardır. Bu bayrama millet olarak 15 Temmuz'da Cumhuriyet'in manasına, özüne, aslına sadık kalarak darbeye boyun eğmeyen, iradesini tanklara çiğnetmeyen, milletin sözünün üstüne söz tanımayan vatan evlatları olarak giriyoruz. Bu bayrama, destanını ezberden okuduğumuz ecdadımıza layık olmanın haklı gurur ve onuru ile giriyoruz" dedi.

Birliktelik çağrısında bulunan Vali Tuna, "Cumhuriyet'in bir özelliği de milletimizin gönlüne ayna olması ve insanlara bütünleyici ve birleştirici bir gözle bakmasıdır. Kimsenin kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi, kültürü, kılık-kıyafeti üzerinden ötekileştirilmesine izin vermez. Bütün insanları bir tarağın dişleri gibi eşit gören bir millet olarak Cumhuriyet, bir yönetim biçimi olmanın ötesinde, bizim kendimizi ifade biçimimizdir. Hele İbrahim'in milleti olarak, Hz. İbrahim'in, Hz. Eyüp'ün, Hz. Elyesa'nın, Hz. Şuayb'ın, Hz. Nuh'un, Hz. Musa'nın, Harran'ın oğlu Hz. Lut'un ve Hz. Yakup'un ayak izleriyle şereflendirdiği köklü şehrimiz, "şanlı" unvanını hem bileğinin hem yüreğinin hakkıyla alarak, vatan sevgisinin imandan sayıldığı vatanımızda, vatanseverliği ile nam salmıştır. Bu nedenle b ütün kurumlar seferber halinde Halil İbrahim bereketiyle Suriyeli kardeşlerini ağırlıyor. İşte Cumhuriyet'in özü ve gereği budur. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm gazilerimizi, şehitlerimizi ve 15 Temmuz'da bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, yapılan geçit töreniyle kutlamalar sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement