Şanlıurfa'da Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Şanlıurfa\'da Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Şanlıurfa'da kan davası barışla sonuçlandıŞanlıurfa'da, akraba iki aile arasında 10 yıl önce başlayan kan davası kanaat önderlerinin araya girmesiyle son buldu.

20.03.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da kan davası barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'da, akraba iki aile arasında 10 yıl önce başlayan kan davası kanaat önderlerinin araya girmesiyle son buldu.

Ali Tetik, 10 yıl önce tartıştığı akrabası Halil Oruç'u tabancayla öldürünce aileler arasında kan davası başladı. Kanaat önderleri, 'Oruç' ve 'Tetik aileleri ile görüşüp yıllarca süren husumetin sona ermesi için barışa ikna etti. Ailelerin barışma istemini kabul etmeleri üzerine Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan Şıh Fatih Tekkesi'nde barış yemeği verildi. Her iki ailenin büyüklerinin katıldığı barış yemeğinde okunan duaların ardından ölen Halil Oruç'un babası Bozan Oruç ile Ali Tetik'in babası Cemal Tetik el sıkışarak aralarındaki 10 yıllık kan davasına son verdi. Her iki aile mensupları karşılıkla aynı sofraya oturarak, kendilerine ikram edilen lahmacunlardan yedi.

Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel, "Bundan sonra birliğimiz ve beraberliğimiz daim olur. Bütün kan davaları inşallah barışla sonuçlanır. Ülkemizin barışı da huzuru da en kısa zamanda tesis edilir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement