Şanlıurfa'da Kudüs Protestosu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Kudüs Protestosu

Şanlıurfa\'da Kudüs Protestosu

ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması Şanlıurfa’da yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

07.12.2017 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Trump'un Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması Şanlıurfa'da yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

ABD Başkanı Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Şanlıurfa'da binlerce kişi tarafından protesto edildi. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan kalabalık, tekbir getirerek, sloganlar atıp düzenlediği basın açıklamasıyla kararı protesto etti. Sloganların da atıldığı protesto gösterisini Şanlıurfa'daki Sivil Toplum Kuruluşları Platformu organize etti. Pankart açıp döviz taşıyan kalabalık, ABD'nin kararından derhal geri adım atmasını istedi. Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına basın açıklamasını Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun okudu. Coşkun açıklamada, "İnsanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor" dedi.

Hedefin Kudüs hamlesini savaş gerekçesine dönüştürmek olduğunu belirten Coşkun, "Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlarla birlikte hedefler bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlüğü Kudüs'ün haklı iradesine yansıtmak için buradayız. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımak ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına yönelik söylemini fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhatabıdır. ABD'nin bu hamlesi insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Yüzyılı aşkın süredir Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir elbette. Asıl hedef kanlı müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir" ifadelerine yer verdi.

Kalabalık basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağılırken bazı vatandaşlar ise ellerinde Filistin bayraklarıyla araçlarla şehir turu attı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Kudüs Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement