ŞANLIURFA'DA LGS BİRİNCİSİ FATİH EFE: PANDEMİYİ FIRSATA ÇEVİRDİM - Son Dakika
Güncel

ŞANLIURFA'DA LGS BİRİNCİSİ FATİH EFE: PANDEMİYİ FIRSATA ÇEVİRDİM

? ŞANLIURFA'da Uğur Okulları'nda eğitim gören Fatih Efe İçten (14) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 90 sorunun hepsini doğru cevapladı ve 500 tam puan alarak birinci oldu.

01.07.2022 09:39  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? ŞANLIURFA'da Uğur Okulları'nda eğitim gören Fatih Efe İçten (14) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 90 sorunun hepsini doğru cevapladı ve 500 tam puan alarak birinci oldu. İçten, pandemi sürecinde evde babasıyla birlikte ders çalışarak LGS sınavını fırsatta çevirdiğini söyledi.

5 Haziran 2022'de uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren Uğur Okulları 8'inci sınıf öğrenci Fatih Efe İçten, LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. LGS sınavında tam puan beklediğini ifade eden Fatih Efe İçten, sınava hazırlık sürecinde okulunda öğretmenlerinden evde ise babasından büyük destek gördüğünü belirterek şunları söyledi:

'LGS sınavlarına çok iyi hazırlandım. Bu puanı bekliyordum. Pandemi döneminde çoğu öğrenci boşluğa düşmüştü. Ama ben pandemiyi fırsatta çevirdim. O dönemde 8'inci sınıf konularına hazırlandım. Bu yılda sadece yeni sorular çözdüm ve tekrar yaptım. Sonunda böyle güzel bir başarı elde ettim. Sınavlarda hazırlanmamda babam bana çok destek oldu. Babam makine mühendisi ve matematiği çok iyiydi. Öğretmenler gibi soruları çözüp anlatıyordu. Hedefim iyi bir mühendis olmak. Gelecekte uçak projelerine katılmak istiyorum. Okulda öğretmenlerimin çok yardımı oldu onlara da çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra iyi bir tatil yapmayı planlıyorum.' dedi.

OĞLUMLA BİR ANLAŞMA YAPTIK

LGS sınavları için oğluyla bir anlaşma yaptığını kaydeden baba Ahmet Fatih İçten, şunları söyledi:

'Pandemi döneminde boş zamanında televizyon ve bilgisayarla zaman harcayacağına oğlumla bir anlaşma yoluna gittik. O dönemi çalışarak geçirdik. Oğlum bu anlaşmamıza çok iyi uydu. Bu yıl ise stressiz bir süreç yaşadı. Hocaların desteğiyle çok güzel sınavlara hazırlandı. Kendinden çok emindi. Bir yıl önce konuları bitirmişti. Sınav günü çok rahattı. Biz daha çok stresliydik. Başarısıyla gurur duyuyoruz.'

ŞANLIURFA\'DA LGS BİRİNCİSİ FATİH EFE: PANDEMİYİ FIRSATA ÇEVİRDİM
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ŞANLIURFA'DA LGS BİRİNCİSİ FATİH EFE: PANDEMİYİ FIRSATA ÇEVİRDİM - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement