Şanlıurfa'da 'Mozaik Defilesi' Göz Kamaştırdı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 'Mozaik Defilesi' Göz Kamaştırdı

Şanlıurfa'da 'Mozaik Defilesi' göz kamaştırdıŞANLIURFA'da 3 gündür devam eden 'Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması', düzenlenen 'Mozaik Defilesi'yle sona erdi.

22.11.2017 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da 'Mozaik Defilesi' göz kamaştırdı

ŞANLIURFA'da 3 gündür devam eden 'Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması', düzenlenen 'Mozaik Defilesi'yle sona erdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Şanlıurfa Müzesi'nde düzenlenen 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması', atölye çalışmasının ardından mozaik sanatçıları tarafından yapılan eserler değerlendirildi. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda mozaik sanatçısı tarafından yapılan mozaikler, Juri Başkanı Prof. Dr. Devrim Erbil ile Prof. Dr. Gazenfer Bayram, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Önal, Yrd. Dr. Cihat Kürkçüoğlu, Hülya Vurnal İkizgül, Mehmet Yılmaz, Paola Racagni ve Necmi Karadağ, tarafından değerlendirildi.

YARIŞMADA BİRİNCİ ÇIKMADI

Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması' birincinin çıkmadığı yarışmada, 2'nciliğe Sibel Akbaba, 3'üncülüğe Fernanda Tollemeto'nun eserleri seçilirken, Metin Katırcı, Hayriye Demirkol, Asiye Müjgan Kav ve Sevgi Genç ise mansiyon ödülü kazandı. Şanlıurfa'nın müzeler şehri olması için proje çalışmaları yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Jüri üyelerimiz tarafından yapılan eserlerin değerlendirilmesi yapıldı. Finale kalan 47 eser vardı ve bu 47 eser arasında sanatsal bir bakış açısı, Şanlıurfa temasının işlenişi, mozaiklerin ince dokunuşları kolay değil ama 9 kişilik jüri üyelerimizin oy birliği ile mozaik yarışması sonuçlandı. Şanlıurfa bir kültür şehri ve Şanlıurfa 12 bin yıllık tarihi bir derinliğe sahiptir. Dolaysıyla bu tarihi derinliğe sahip Şanlıurfa iline bırakmış olduğu bir iz düşüm var. Bu iz düşümün bırakmış olduğu eserler var. Şanlıurfa aynı zamanda bir mozaik şehridir ve mozaik kültürü anlamında mozaik sanatı anlamında da orijinal bir şekilde müzenin sergilendiği bir şehirdir dedi. 'Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması' kapsamında daha sonra 'Mozaik sanatı' konulu panel gerçekleştirildi. Şanlıurfa Müzesi'ndeki salonda düzenlenen panelde; Prof. Dr. Mehmet Önal, Prof. Dr. Gazanfer Bayram, Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Yrd. Doç. Dr. Cihat Kürkçüoğlu, Hülya Vurnal İkizgül, Mehmet Yılmaz ve Paola Racagni tarafından mozaik sanatı konusunda sunumlar yapıldı. Çok sayıda mozaik sanatçısının katıldığı 'Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması', T-One Derneği tarafından düzenlenen mozaik defilesiyle sona erdi. Defilede podyuma çıkan mankenlerin giydiği mozaik elbiseleri göz kamaştırdı. Renkli görüntülerin yaşandığı mozaik defilesinde, mankenler uzun süre davletliler ve sanatçılar tarafından alkışlandı.

Şanlıurfa\'da \'Mozaik Defilesi\' Göz Kamaştırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 'Mozaik Defilesi' Göz Kamaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement