Şanlıurfa'da Saadet Partisi İl Binasına İkinci Saldırı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Saadet Partisi İl Binasına İkinci Saldırı

Şanlıurfa\'da Saadet Partisi İl Binasına İkinci Saldırı

Şanlıurfa'da Saadet Partisi Karaköprü İlçe Başkanlığı'na ikinci saldırı yapıldı. Gece yarısı gerçekleşen saldırıda bina camları kırıldı.

24.09.2013 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Karaköprü İlçe Başkanlığı'na son iki ay içerisinde ikinci kez saldırı yapıldı. Son olay, önceki gece İbrahim Kolsuzoğlu Bulvarı üzerinde bulunan Karaköprü İlçe Başkanlığı'nda meydana geldi. Akşam yapılan toplantının ardından sabaha karşı saat 01.30 sıralarında gerçekleşen saldırıda, parti binası kapalı olduğundan can kaybı veya yaralanan olmazken binanın camlarında hasar oluştu. Saadet Partisi'nin yapmış olduğu çalışmaların bazı kişi veya gruplar tarafından olumsuz karşılandığını kaydeden Saadet Partisi Karaköprü İlçe Başkanı ve Saadet Partisi Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kaz, yapılan bu tür saldırıların kendilerini üzdüğünü söyledi. Kaz, "Yapılan bu çirkin saldırı ile karşı karşıyayız. Bu üzücü saldırının böyle yapılması bizi üzüyor. Partimizin temeli sevgi ve şefkat üzerine kuruludur. Önce ahlak ve maneviyat düsturuyla hareket eden bir partiyiz. Bu menfur saldırı bizi Saadet Partisi'nin yolunda alıkoymayacaktır. Son aylarda yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Saadet Partisi Karaköprü İlçe Başkanlığımızın yapılan çalışmaları bazı grup ve çevreleri olumsuz etkilemektedir. Geçen hafta sonu ilçemizde yapılan mahalle toplantımıza genel başkan yardımcılarımız, belediye başkanlarımız, il ve ilçe başkanlarımız toplantıda önemli çalışmalara girmişlerdir. Böyle bir saldırının demokrasi açısından uygun görülmediği gibi Saadet Partisi olarak da hiçbir şekilde uygun görmüyoruz. Emniyet mensuplarımızın da bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Biz Saadet Partisi olarak bu zanlıların bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini arz etmekteyiz" diye konuştu.

YİĞİT: SEÇİMİN FAVORİSİ BİZİZ

Partisine yapılan saldırıyı sert sözlerle kınayan Saadet Partisi İl Başkanı Halil Yiğit ise, Saadet Partisi'nin yerel seçimlerde iddialı olduğunu ve bu yüzden bazı kesimler tarafından önlerinin kesilmek istendiğini söyledi. Yiğit, "Saadet Partisi Karaköprü İlçe Teşkilatımıza dün gece saat 01.30 sularında saldırı düzenlenmiştir. İlçe başkanımız saat 02.00 civarında bu durumu bize haber vermiş, biz de olay yerine intikal etmiş bulunup, olay yerinde gerekli işlemleri emniyet mensuplarımız tetkik etmişlerdir. Biz daha sonra ifadelerine başvurulmak üzere ilçe başkanımızla birlikte emniyet mensuplarımızın nezaretinde karakola gittik ve bu durumu gerekli mercilere bildirdik. Saadet Partisi olarak Karaköprü'de ikinci saldırıya maruz kalıyoruz. Bizler Saadet Partisi olarak temeli ahlak ve maneviyat olan bir hareketin mensuplarıyız. Önce sevgi ve şefkat diyoruz. Buna rağmen partimize saldırılar yapılmakta, bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Saadet Partisi olarak senelerden beri, daha doğrusu Milli Görüş partileri olarak, Şanlıurfa'da söz sahibi olmuş bir hareketin mensuplarıyız. Bu durumu çekemeyenler olabilir. Bizler bu seçimlerde favori partiyiz, iddialı partiyiz. Biz inanıyoruz ki bu seçimlerde Saadet Partisi'nin yıldızı doğacaktır. Yine o özlenen hizmetler hep birlikte el ele vererek bu hizmetleri gerçekleştireceğiz. Bunu çekemeyenler olabilir. Bunu şahıs bazında, grup bazında düşünenler olabilir. Ama biz hiç kimseyi dışlamıyoruz. Herkesi kucaklayan bir hareketiz. Buna rağmen bu saldırılar yapılıyor. Biz durumu emniyet mensuplarımıza bildirmiş bulunuyoruz. Gerekli işlemler yapılacak. Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum. Yalnız şunu belirtmek istiyorum: Şanlıurfa'mızda, şehrin merkezinde, bu olaylar gerçekleştiriliyor. Hala şehir merkezinde orman kanunlarını uygulamak isteyenler, bu zihniyette bulunan insanlar bulunabilir. İnşallah suçlular tespit edilir" dedi.

HAREKETLİLİK SORU İŞARETLERİNİ ARTTIRIYOR

Bu arada aynı parti binasına ilk saldırı geçen 1 temmuzda gerçekleşmişti. Saldırılar parti teşkilatının en hareketli olduğu dönemlerde yapılıyor. Son saldırıdan iki gün önce parti binasının önünde genel merkez yöneticilerinin de katıldığı geniş katılımlı miting havasında gerçekleşen bir toplantı yapılmıştı. Saldırı gerçekleşmeden bir gece önce ise partinin ilçe yöneticileri bir toplantı gerçekleşmişti.

Öte yandan Saadet Partisi, Karaköprü Belediye Meclis Üyeliğini bir üye ile temsil ediyor. Aynı zamanda ilçe başkanlığı da yapan meclis üyesi Mehmet Kaz, Saadet Partisi'ne yaklaşık 6 ay önce AK Parti'den istifa ederek katılmıştı.

Saadet Partisi'ne ikinci saldırı gerçekleşmesine rağmen diğer siyasi partiler ve kentteki sivil toplum kuruluşlarınca kınama açıklaması yapılmaması olayın dikkat çeken diğer bir boyutu.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Saadet Partisi İl Binasına İkinci Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement