Şanlıurfa'da Sedat Bucak İzdihamı - Son Dakika
Politika

Şanlıurfa'da Sedat Bucak İzdihamı

Şanlıurfa\'da Sedat Bucak İzdihamı

– SUSURLUK skandalının önemli ismi DYP eski milletvekili Sedat Edip Bucak memleketi Şanlıurfa'da coşkuyla karşılandı.

28.05.2011 23:15  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– SUSURLUK skandalının önemli isimlerinden DYP eski milletvekili Bucak aşireti lideri Sedat Edip Bucak, seçimlere bağımsız aday olarak giren kardeşi Ahmet Ersin Bucak'a destek vermek için gittiği memleketi Şanlıurfa'da coşkuyla karşılandı. Binlerce kişinin havaalanında karşıladığı Sedat Edip Bucak, yoğun izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.

2007 yılında yapılan seçimlere Demokrat Parti'den aday olan ancak partisinin baraja takılmasıyla yüksek oranda oy almasına rağmen seçilemeyen Sedat Edip Bucak, 4 yıl aradan sonra kardeşine destek vermek için Şanlıurfa'ya geldi.

BİNLERCE KİŞİ HAVAALANINA AKIN ETTİ

Bucak'ın saat 20. 00 sıralarında uçakla kente geleceğini öğrenen binlerce aşiret mensubu, GAP Havaalanı'na akın etti. Yüzlerce araçla alana gelenler, VIP salonu önünde beklemeye başladı. Zaman zaman Bucak lehine slogan atan kalabalık, davul zurna eşliğinde halay çekerek Bucak'ın gelişini bekledi.

İZDİHAM YAŞANDI

Saat 20. 00 sıralarında THY'nin tarifeli uçağı ile Ankara'dan Urfa'ya giden Bucak'ın alana indiğini öğrenen binlerce kişi VIP salonunun ön bölümünü doldurdu. Bucak lehine slogan atan kalabalık, polis ve özel güvenlik görevlilerinin uyarısına rağmen bulundukları yeri boşaltmadı. Çıkışta zorlanacağı düşüncesiyle, polisler aynı zamanda Siverek Belediye Başkanı olan Sedat Bucak'ın kardeşi Ali Murat Bucak'tan yardım istedi. Ali Murat Bucak'ın çağrısı da kalabalığın geri çekilmesini sağlayamadı. Uçağın alana inmesinin ardından bağımsız milletvekili adayı kardeşi Ahmet Ersin Bucak ve bir grup yakını tarafından VIP salonunda karşılanan Sedat Bucak, kısa bir dinlenmenin ardından Siverek'e gitmek için alandan ayrıldı. Bucak'ın VIP kapısından görünmesiyle yüzlerce aşiret mensubu, seveni Bucak ile tokalaşmak ve dokunmak istemesi izdihama yol açtı. Yoğun ilgi nedeniyle onlarca kişinin etrafını sardığı Bucak ezilme tehlikesi geçirdi. Kısa mesafedeki otomobilinin bulunduğu alana 10 dakikada güçlükle ulaşan Bucak'ın başına güller dökülüp, sevgi gösterilerinde bulunuldu.

SİVEREK'TE HAVAİ FİŞEKLERLE KARŞILANDI

Güçlükle otomobiline binen Bucak, kendisini karşılayan binlerce kişinin oluşturduğu bin araçlık konvoy ile Siverek'e hareket etti. Yaklaşık bir saat süren yolculuğun ardından Siverek'e ulaşan Bucak, kendisini bekleyen yüzlerce kişi tarafından alkış ve sloganlar eşliğinde karşılandı. Coşkuyla karşılanan Bucak, boş bir alanda toplanan kalabalığın arasında bir süre oturdu. Onlarca kişinin tokalaşmak istediği Bucak, aşiret mensuplarının arasında oturup çay içti. Bu sırada Bucak'ın bulunduğu alanın yakınındaki bir binadan da dakikalarca havai fişekler atıldı. Bucak'da kendisine gösterilen ilgiye Zazaca konuşarak teşekkür etti.

KARDEŞ BUCAK: MUTLUYUZ

Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Ersin Bucak, ağabeyinin kendisine destek için kente gelmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Sedat Bucak'ın kendisine destek için geldiğini ifade eden Ahmet Ersin Bucak, "Kardeşime yakışır bir karşılama yaptık. Onu aramızda, Siverek'te görmek bizi mutlu ediyor. O benim ağabeyim, daha önce o milletvekili olarak görev yaptı. İnşallah bundan sonra ben olacağım. İkimiz de biriz. Benim mecliste olmam demek, Sedat Bucak'ın mecliste olması demektir. İkimiz arasında hiçbir fark yoktur" diye konuştu.

DHA - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Şanlıurfa'da Sedat Bucak İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement