Şanlıurfa'da Tübitak Bilim ve Teknoloji Merkezi Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Tübitak Bilim ve Teknoloji Merkezi Kurulacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK, TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Merkezi yapımı için protokol imzaladı.

21.07.2017 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK, TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Merkezi yapımı için protokol imzaladı.

Mülkiyeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait olan GAP Vadisi bölgesinde 10 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 51 bin metrekare alan üzerinde yapılması planlanan bilim ve teknoloji merkezi ile gençlerin bilimsel çalışmaları ve gelişmeleri takip etmesi ve haberdar olması planlanılıyor.

Belediyenin şeref salonunda düzenlenen imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifti ile TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Şemsettin Türköz, protokolü imzaladı.

Başkan Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da merkezin kurulmasıyla bilim insanlarının yetişmesinde büyük katkı sağlayacaklarını söyledi.

Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürü yanı sıra bir çok bilim insanına ev sahipliği de yaptığını anlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Gençlerin hareket kabiliyetinden toplum olarak istifade edebilmemiz için onları geleceğe yetiştirmemiz lazım. Bilim merkezi aslında bizden çok uzak değildir. Şehrimiz bir ok önemli bilim adamına ev sahipliği yapmıştır. Astronomi, felsefe, sanat, edebiyat ve tıpta Şanlıurfa her zaman atasıyla övünen bir şehirdir. Geçmişteki bu zenginliğimizi bizim toplum olarak ileriye taşımamız lazım ve bunun için bilim merkezine adım atıyoruz. Gençlere bizlerin bir misyon yüklememiz lazım. Şanlıurfa çok önemli bir projeye imza atıyor. Bu projenin potansiyeli okullarımıza Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına yerel alanda tüm belediyelerimize, ilçe belediyelerimize aynı şekilde komşu illerimizin yapacakları geziler, bilimsel ölçümlemeler ve dersler TÜBİTAK Başkanlığımız tarafından burada kurulacak olan merkezde tüm sistemler uygulamalı olarak bir kere çocuklarımızın hafızalarına bilimin, ilim ve irfanın aşılacağını düşünüyorum. Merkezin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Türköz ise, merkezin Şanlıurfa'nın gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Toplumların gelişimi teknolojiye bağlı olduğunu ifade eden Türköz, "Bir ilin kalkınmasında o ilde yaşayan herkesin bilim ve teknoloji farkındalığının olması çok önemli bir roldür. Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı olarak ziyaret ettiğimiz bilim merkezlerinde şunu gördük; aileler çocuklarını 5 yaşından itibaren bilim merkezlerine getiriyorlar. Çocuklar hayatları boyunca bu bilim merkezlerinde yetişiyorlar. Halk bilim merkezlerini ziyaret ediyor. Toplumda bir bilim ve teknoloji farkındalılık oluşur. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK işbirliği ile burada kuracağımız merkez, Şanlıurfa'ya her yönde katkı sağlayacaktır. Gençlerde bilim ve teknoloji farkındalığın oluşmasına katkı sağlayacak ve hem onların daha rasyonel düşünmelerine katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Tübitak Bilim ve Teknoloji Merkezi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement