Şanlıurfa'daki pasajlarda 'koronavirüs' sessizliği - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'daki pasajlarda 'koronavirüs' sessizliği

Şanlıurfa'daki pasajlarda 'koronavirüs' sessizliğiŞANLIURFA'da, özellikle Çin'den ithal edilen ürünlerin satışını yapan esnafın bulunduğu pasajlar, koronavirüs salgını sonrası ürün gelmemesi ve insanların da alışverişe çıkmamasıyla tarihinin en sessiz günlerini yaşıyor.

29.04.2020 09:15  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'daki pasajlarda 'koronavirüs' sessizliği

ŞANLIURFA'da, özellikle Çin'den ithal edilen ürünlerin satışını yapan esnafın bulunduğu pasajlar, koronavirüs salgını sonrası ürün gelmemesi ve insanların da alışverişe çıkmamasıyla tarihinin en sessiz günlerini yaşıyor.

Başta Çin olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinden getirilen ithal ürünlerin dağıtım merkezi konumunda olan Şanlıurfa'daki pasajlar, koronavirüs nedeniyle tenhalaştı. 'Evde kal' çağrıları nedeniyle birçok esnafın iş yerini açmadığı pasajlara, dışarı çıkanların da sayısının azalmasıyla kimse uğramaz oldu. Böylece koronavirüs salgını nedeniyle Uzakdoğu ülkelerinden getirilen ürünlerin satışının yapıldığı pasajlar, sessiz günlerini yaşamaya başladı.

Kentte 6 büyük pasaj olduğunu ve bunların doğu ile batıyı birbirine bağlayan köprü görevi gördüğünü belirten Japon Pasajı Dernek Başkanı Mehmet Toprak, "Bu pasajlarda Çin gibi ülkelerden getirilen mallar, tüm Türkiye'ye pazarlanır. Sınır kapılarının kapatılmasıyla zaten buraya mal gelmiyor. Salgından dolayı insanlar da dışarı çıkmadı, esnafımız da kendi sağlığı için iş yerini açmamaya başladı. Bu nedenle pasajlar tarihinin en sessiz, en tenha günlerini yaşıyor" dedi.

Avrupa Pasajı Dernek Başkanı Halil Gül ise sınır kapılarının kapatılmasının ardından Çin'den ithal ettikleri ürünleri bazı iş insanlarıyla ortak fabrika kurarak Türkiye'de imal etmeye başladıklarını kaydetti.

Şanlıurfa\'daki pasajlarda \'koronavirüs\' sessizliği
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'daki pasajlarda 'koronavirüs' sessizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement