Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa Ameliyathane Teknikerleri Derneği üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

18.01.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Ameliyathane Teknikerleri Derneği üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Dernek Başkanı Eyüp Aslan ile beraberindekiler, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran'ı makamında ziyaret etti, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aslan, yaptığı açıklamada, ameliyathane teknikerlerinin görev ve meslek tanımı konusunda sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle teknikerlerin istihdamında sorunlar yaşandığını söyledi.

Yaklaşık 5 bin ameliyat teknikeri mezunun bulunduğunu belirten Aslan, "Hastanelerde ameliyathane teknikeri varken başka bölümlerden vasıfsız eleman çalıştırıldıklarına şahit olduk. Yaşadığımız sorunları İl Müdürümüz Erdoğan'a ilettik. Sağolsun bizlere konuyla ilgileneceğini söyledi. Kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yöresel yemekler kursları başvuruları başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik düzenlenen yöresel yemekler kurslarına başvurular başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin damak tadıyla ünlü ve UNESCO'nun Dünya Gastronomi Şehri'ne aday kenti Şanlıurfa'da, kadınlara yönelik yemek kursu devam ediyor.

6 Şubat 2017 tarihinde başlayacak kurslara her yaştan kadının katılabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde yer alan mutfak müzesinde kadınlara yönelik yemek kursu programının yeni dönemine çok kısa bir süre sonra başlıyor. Urfa mutfak kültürünün önemli örneklerinin yer aldığı geleneksel mutfak müzesinde düzenlenecek kurslar hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki farklı ders gruplarından oluşacak. Kurs kayıtlarının 1 Şubata kadar devam edeceği ve eğitmen Ayşe Açanal'ın yapacağı kurslar, 6 Şubat 2017 tarihinde başlayacak. Kurs bitiminde katılımcılara sertifika verilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement