Şanlıurfa Engelli Kızının Bisiklete Binme Hayalini Kendi Tasarımı ile Gerçekleştirdi-1 - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Engelli Kızının Bisiklete Binme Hayalini Kendi Tasarımı ile Gerçekleştirdi-1

Engelli kızının bisiklete binme hayalini kendi tasarımı ile gerçekleştirdiŞanlıurfa'da, engelli kızı Ayşe'nin (12) bisiklete binme hayalini gerçekleştirmek isteyen Fevzi Beyunca, 500 liraya mal ettiği 2 bisikleti birleştirerek, 2 kişilik bisiklet yaptı.

18.04.2019 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli kızının bisiklete binme hayalini kendi tasarımı ile gerçekleştirdi

Şanlıurfa'da, engelli kızı Ayşe'nin (12) bisiklete binme hayalini gerçekleştirmek isteyen Fevzi Beyunca, 500 liraya mal ettiği 2 bisikleti birleştirerek, 2 kişilik bisiklet yaptı. Beyunca, kullandığı bisikletin arkasına oturttuğu kızının hem egzersiz yapmasını hem de sosyal hayata katılmasını sağlıyor.

Şanlıurfa'ya 30 kilometre uzaklıktaki Şenocak kırsal Mahallesi'nde yaşayan ve otelde çalışan 5 çocuk babası Fevzi Beyunca'nın kızı Ayşe Beyunca, anemi (kansızlık) nedeniyle henüz 1,5 yaşında tedavi görürken, beyninde pıhtı oluşması sonucu zihinsel ve bedensel engelli oldu. Fevzi Beyunca, mahalledeki yaşıtlarının bisikletle gezdiğini görerek, hareketleriyle kendisinin de bisiklete binmek istediğini anlatan kızını mutlu etmek için özel tasarım yapmayı planladı. Bisikleti yapmak için 20 gün önce harekete geçtiğini anlatan Fevzi Beyunca, Kızım şu anda yürüyemiyor. Bunun için bacaklarından birkaç defa ameliyat oldu. Bu operasyonların ardından bacaklarında düzelme başladı. Kızımın bacakları biraz düzelmesi üzerine benden 2 yıl önce bisiklet istedi. Mahallede bisiklet süren çocukları görünce oda hep bisiklet istiyordu ancak onun nasıl bisiklete bineceğini bilemiyordum. Bunun için hep düşünüyordum. Daha sonra aklıma bir fikir geldi. Kızıma öyle bir bisiklet yapacaktım ki hem bisiklet sürsün hem de egzersiz yapsın, diye bir bisikleti kafamda tasarladım dedi.

İKİ BİSİKLETİ BİRLEŞTİRDİ

Kızını mutlu etmek için evde bulunan bisiklete ilave olarak ikinci el bisiklet aldığını anlatan Fevzi Beyunca, 2 bisikleti birleştirdi. 500 liraya mal ettiği tasarım bisikletle Beyunca, arkasına oturttuğu kızının hem egzersiz yapmasını hem de sosyal hayata katılmasını sağladı. Beyunca, Bisikletin mekanizmasını demirci arkadaşıma anlattım. 2 pedal aynı anda dönsün ki kızım hem egzersiz yapsın hem de bisiklete gezebilsin, dedim. Bunun üzerine tasarladığım bisikleti arkadaşımla tamamladık. Bu şekilde hem eğlence hem de egzersiz yapıyoruz. Bu bisiklet kızımın çok hoşuna gidiyor. Vaktimizi hep bisiklet üzerinde gezerek geçiriyoruz. Türk bayrağı astığımız 4 tekerli olan bisiklette kızımın düşmemesi için onu arka koltuğa oturtup belini güvenlik amaçlı korseyle bağlıyorum. Pedalına telle sabitlediğim ayakkabının içine ayağını yerleştirdikten sonra aynı anda pedal atmak suretiyle gezintiye çıkıyoruz diye konuştu.

Şanlıurfa Engelli Kızının Bisiklete Binme Hayalini Kendi Tasarımı ile Gerçekleştirdi-1
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Engelli Kızının Bisiklete Binme Hayalini Kendi Tasarımı ile Gerçekleştirdi-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement