Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde ?apaçi Gençlik? Konferansı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde ?apaçi Gençlik? Konferansı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi\'nde ?apaçi Gençlik? Konferansı

Harran Üniversitesi'nde 'Apaçi gençlik' konferansı Şanlıurfa Harran Üniversitesinde Yeşilay Kulübü tarafından madde bağımlılığını önlemek için 'Apaçi gençlik' konferansı düzenlendi.

24.12.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi'nde 'Apaçi gençlik' konferansı

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde Yeşilay Kulübü tarafından madde bağımlılığını önlemek için 'Apaçi gençlik' konferansı düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Anfi Salonunda düzenlenen konferansa; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, konferansta yaptığı konuşmada apaçilerin Fransa'nın kenar semtlerinde doğduğunu ve bu ülke devriminin koşullarına ayak uydurmayanlardan oluştuğunu anlattı. Türkiye'deki apaçi gençliği ise ilginç saç modelleri, içine sığmaya çalıştıkları ünlü markaların çakma tişörtleri ile dolaşanlar olarak tanımlayan Yaman şöyle dedi:

"Doğan ve Şahin modifiyeli otomobilde İsmail YK şarkılarını son ses açıp tam gaz ortalarda dalaşan kişilerdir. Toplumsal koşullara ayak uyduramayan gençler, çeşitli maddeleri kullanmaya yelteniyor. Uyuşturucu, toplum tarafından dışlanan gençlerin sığındığı liman haline getirilmiştir. Gençler uyuşturucu maddesiz bir hayat kuramayacak duruma getirilmiştir. Kültüreler arası gelirimi yaşayan genç kesim, bu sıkıntılara ek olarak aile baskısı, aşk, maddi sıkıntılar ve anne babalarının olmaması gibi konuları da sayabiliriz. Bunlara destek olacak olan eğitim kurumları ise gençleri bu ateşin alevlenmesine yardım etmektedir. Çıra diye gençleri kullanmaktadırlar."

Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın da uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklardan gençliğin korunması için daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde ?apaçi Gençlik? Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement