Şanlıurfa Kck Davası - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olan KCK'nın Şanlıurfa yapılanması içerisinde yer aldıkları gerekçesiyle yargılanan 14 tutuklu sanıktan 6'sı tahliye oldu.

20.11.2012 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olan KCK'nın Şanlıurfa yapılanması içerisinde yer aldıkları gerekçesiyle yargılanan 14 tutuklu sanıktan 6'sı tahliye oldu.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Yusuf Karataş, Heyyat Kaya, Sevgihan Yıldıztekin, Fatma İzol, İzzettin Gök, Medine Ete, Kadir Ceylan, Mehmet Kılıç, Tarkan Aslanoğlu, Rukiye Mercan, Mehmet Vural, Hasan Yaguş, Halil Çay, Perihan Yılmaz ve başta suçtan tutuklu bulunan Mehmet Nedim Tatlı ile tutuksuz yargılanan Aynur Yayan, Halit Durdu, İsmet Balcı, Zeynep Ötünç ve Hadice Durma hazır bulundu.

Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Ahmet Tutal'ın yakalanamadığı için, sanık Mizgin Arı'nın da sağlık gerekçesiyle duruşmaya katılmadığı bildirildi.

Duruşmada, yapılan kimlik tespitinden sonra, iddianamede yer alan atılı suçlamalarla ilgili sanıklara savunma için söz verildi.

Savunmalarını Kürtçe yapmak isteyen bazı sanıkların talebi, mahkemece reddedildi.

Tutuksuz yargılanan sanık Zeynep Ötünç'ün soruşturma aşamasındaki ifadelerini göz önüne alan mahkeme heyeti, sanığa, savunma ve beyanlarının alınması için yeteri kadar Türkçe bilmediği gerekçesiyle tercüman atanmasına karar verdi.

Sanık Ötünç, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında, atılı suçlamayı kabul etmeyerek, daha önceki savunmalarını tekrarladığını ifade etti.

Sanık avukatlarının savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından tutuklu sanıklardan Sevgihan Yıldıztekin, İzzettin Gök, Medine Ete, Mehmet Kılıç, Rukiye Mercan ve Perihan Yılmaz'ın "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali, sanıkların tutuklukta geçirdiği süreyi" dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, hakkında yakalama emri bulunan sanık Ahmet Tutal'ın da yakalanmasının beklenilmesini kararlaştırdı.

Duruşma, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Muhabir: Aziz Aslan/ İbrahim Yakut

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement