Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü

Şanlıurfa\'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

11.04.2022 10:12  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haliliye Belediye Başkanı Canpolat, kentin düşman işgaline karşı 11 Nisan 1920 günü verdiği mücadeleyle, düşmanın alnına hürriyetin, insanlık tarihine de cesaretin mührünü bastğını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özellikle dini ve tarihi bakımdan sahip olduğu geçmişi, şehrimizi, yeryüzünde her coğrafyadan insanların dünya haritasında yerini ezbere bildiği bir coğrafya kılmıştır. Şanını, sadece tarihi işaretlerle dünya kayıtlarına yazmış değil, aynı zamanda yakın tarihte maruz kaldığı düşman işgaline karşı ortaya koyduğu kurtuluş mücadelesindeki azim ve kararlılıkla da bağımsız ve onurlu bir şehir olarak yazmıştır. Düşman işgaline karşı 11 Nisan 1920 günü verdiği mücadeleyle, düşmanın alnına hürriyetin, insanlık tarihine de cesaretin mührünü basmıştır. Bu kadim toprakların yetiştirdiği dedelerimizin verdiği mücadeleyle, tarihte şanlı olarak kayda geçen Urfa'mız, biz bu şehrin evlatlarına emanet edilmiş onurlu bir destanın şehridir. Aziz hatıraları karşısında saygıyla eğildiğimiz dedelerimizin emanetini, ilelebet istiklal ruhu içerisinde geleceğe hak ettiği bir medeniyet olarak taşımak bizim en büyük minnet ve vefa borcumuzdur. Bu minnet ve duygularla, şehrimiz Urfa'yı düşman işgalinden kurtaran ve şanlı kılan şehit ve gazilerimizi, saygı, rahmet ve vefa ile anıyorum. 11 Nisan, şehrimiz Urfa'nın düşman işgalinden Şanlı kurtuluşu kutlu olsun."

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ecdadın elde ettiği şanlı bir zaferin haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Urfa'mızın şanlı ve destansı bir mücadeleyle bağımsızlığını kimsenin egemenliği altına bırakmadığı 11 Nisan 1920 tarihi bizim için çok önemli ve gurur verici bir gündür. Şanlı ecdadımız kendi topraklarına giren şer güçleri sadece inanç ve imanla püskürtmüş, tarihe altın harflerle bu destanı yazdırmıştır." ifadelerini kullandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, şunlara yer verdi:

"Yiğit Urfa halkı, destansı bir özgürlük mücadelesi sergileyip, birlik ve beraberlik içinde topraklarımızı düşmandan kurtarmıştır. 11 Nisan 1920 günü, birlikte hareket edilerek, ortaya konan mücadelenin zafere dönüştüğü gündür. Tarihin şanlı sayfalarında yerini alan bugünün bizler için önemi çok büyüktür."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement