Şanlıurfa'nın Kurtuluşu Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'nın Kurtuluşu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü dolayısıyla organize edilen "11 Nisan Kutlamaları" kapsamında Belediye Sergi Salonu'nda Av.

10.04.2012 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla organize edilen "11 Nisan Kutlamaları" kapsamında Belediye Sergi Salonu'nda Av. Müslüm Akalın ve Cihat Kürkçüoğlu'nun arşivlerinden oluşan "Urfa Kurtuluşu Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapıldı.

Kurtuluş'un Mimarları Fotoğraf Sergisi'ni gezen davetliler, şehrin düşman işgalinden kurtuluşuna öncülük edenlerin fotoğraflarını ve o yıllardaki Urfa'nın görüntülerini inceleme imkanı yakaladılar.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcıları M. Fevzi Yücetepe, Habib Arslan, Emin İzol, bazı STK Temsilcileri ve diğer davetlilerin katılımıyla açılışı yapılan sergi bir hafta boyunca gezilebilecek. 11 Nisan Kurtuluş Etkinlikleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Eşref

Fakıbaba, serginin açılmasında büyük emekleri olan Av. Müslüm Akalın ve Cihat Kürkçüoğlu'na Şanlıurfa Belediyesi adına sonsuz şükranlarını sunduğunu söyledi. 2 gün boyunca ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan etkinliklere tüm halkın davetli olduğu belirten Fakıbaba, "Urfa'nın kurtuluşu hepimizin bayramı. Herkes bu bayramı doyasıya kutlamalıdır" dedi.

Sergide Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce basımı gerçekleştirilen "Urfa Milli Mücadele Albümü" adlı kitap halka ücretsiz dağıtıldı. Av. Müslüm Akalın ve Cihat Kürkçüoğlu'nun arşivlerinden oluşan kitapta milli mücadele döneminde kahramanlık gösterenlerin isimleri ve hayatı yer alıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'nın Kurtuluşu Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement