Şanlıurfa Sgk Başkanı Bağlıçocuk İşçiliğiyle Mücadelede Sıfır Tolerans Göstereceğiz - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Sgk Başkanı Bağlıçocuk İşçiliğiyle Mücadelede Sıfır Tolerans Göstereceğiz

Sgk Başkanı BağlıÇocuk işçiliğiyle mücadelede sıfır tolerans göstereceğizSOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, çocuk işçiliğinin önüne geçebilmek için Şanlıurfa'da tarlalarda çalıştırılan çocukların aileleriyle görüştü.

18.11.2017 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sgk Başkanı BağlıÇocuk işçiliğiyle mücadelede sıfır tolerans göstereceğiz

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, çocuk işçiliğinin önüne geçebilmek için Şanlıurfa'da tarlalarda çalıştırılan çocukların aileleriyle görüştü. Çocukların tarla yerine okulda olması gerektiğini ailelere anlatan Bağlı, Çocukların ne masrafı ve ihtiyacı varsa gidip vali amcadan istesin. Artık çocuk işçiliğiyle mücadelede sıfır tolerans göstereceğiz dedi.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Şanlıurfa'da Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Abdurahman Dede Mahallesi'nde isot ve pamuk tarlasında çalışan çocuk işçiler ve aileleriyle bir araya geldi. Bağlı, tarlada çalışan ailelere çocuklarını çalıştırmamaları konusunda uyarıda bulundu. Çocukların okulda olması gerektiğini ailelere anlatan Bağlı, Çocukların ne masrafı ve ihtiyaçları varsa çocuklar veya aileler gidip vali amcaya 'Ben okumak istiyorum' desin Türkiye Cumhuriyeti onun her türlü masrafını karşılayacaktır diye konuştu. Çocuklarıyla birlikte tarlada çalışan kadınlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun selamını ileterek Sigortanız var mı diye soran Bağlı, Türkçe bilmediklerini öğrenince kadınlarla Kürtçe iletişim kurdu. Ailelerin çocuklarını zamanında okula yollaması gerektiğini yoksa geleceklerini tarlalarda karartacaklarını dile getiren Bağlı, okula gitmediğini öğrendiği bir kız çocuğunun da açık liseye kaydını yapacaklarını kaydetti. Çocuk işçiliğiyle mücadelede kararlı olduklarını dile getiren SGK Başkanı Bağlı, şöyle dedi Kurum olarak özellikle arazide çalışan çocuğumuz var mı yok mu, varsa aileleriyle konuşalım ikna edelim dedik. Çocukların olması gereken yer okuldur, çocuklar tarlada çalışacak işçi değildir, bu zaten kanunen mümkün olmayan bir durum. Çocukların psikolojik ve fiziki gelişimleri için eğitim ortamında ve sağlıklı bir ortamda büyümeleri gerekirken onları sahada işçi olarak çalıştırmaya müsaade etmeyeceğimizi, bunun için devletin çeşitli teşvikler getirdiğini kendilerine söyledik. Sağ olsun vatandaşlarımız da buna ilgi duydular. Allah'ın izniyle hem mevsimlik tarım işçilerimiz daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sürdürecekler hem de çocuk işçiliğiyle mücadelede sıfır tolerans göstererek, çocuklarımız fiziki ve psikolojik olarak daha iyi bir yerde büyüyecekler ve geleceğin nesli daha sağlıklı ve iyi bir nesil olacak diye düşünüyorum.

SGK DÜNYANIN HER YERİNDE AÇIK VERİR

Türkiye'de son dönemlerde hastanelerde hastalara gereksiz MR çekildiği ve SGK'nın bu şekilde zarara uğratıldığı iddialarına da değinen Bağlı, şunları söyledi Türkiye şu anda vatandaşının yüzde 99'unu Genel Sağlık Sigortası'na almış bir ülkedir. Genel Sağlık Sigortası'nda bizim vatandaşımıza sağladığımız sağlık paketinin genişliğine ve derinliğine baktığımızda batılı ülkelerden daha iyi noktalardayız. Sağlığa erişimde Türkiye kadar düşük maliyetle ve kolay sağlığa erişim sağlayan dünyada nerdeyse ikinci bir ülkesi yok diyebilecek kadar iyi durumdayız. Tahlil ve tetkiklerle ilgili Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun aldığı bir karar var. Yersiz tahlil ve tetkiklerin önüne geçebilmek için SGK ve Sağlık Bakanlığı'nın birlikte bir çalışma yapıp, veri çalışmalarını altyapıyla entegre yapmamız gerekiyor. Burada temel amacımız, vatandaşlarımızın sağlığına erişimini engellemeksizin var olan israfı engellemektir. Bunun için gerekli tedbirleri iki bakanlık olarak aldık. SGK dünyanın her yerinde açık verir. Devlette sosyal devlet olmanın gereği, SGK finanse eder. SGK özel sigortacılık yapmaz dolayısıyla SGK açığı tahlil ve tetkiklerden kaynaklanıyor demek teknik olarak olmaz. Bu konuda israf varsa onun önüne geçilecektir.

Şanlıurfa Sgk Başkanı Bağlıçocuk İşçiliğiyle Mücadelede Sıfır Tolerans Göstereceğiz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Sgk Başkanı Bağlıçocuk İşçiliğiyle Mücadelede Sıfır Tolerans Göstereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement