Şanlıurfa Şifa Arayanların Uğrak Yeri Attar Pazarı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Şifa Arayanların Uğrak Yeri Attar Pazarı

Şifa arayanların uğrak yeri Attar PazarıŞANLIURFA'da havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlar, Attar Pazarı'na akın ediyor.

08.12.2017 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şifa arayanların uğrak yeri Attar Pazarı

ŞANLIURFA'da havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlar, Attar Pazarı'na akın ediyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesi üzerine vatandaşlar, Haşimiye Meydanı'nda alternatif tıp ve bitkisel tedavilerin yapıldığı Attar Pazarı'nın yolunu tutuyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazarda eczanelerden, attarlar ise doktorlardan daha fazla ilgi görüyor. Dar dükkanlarında doktor ve eczacı gibi çalışan attarlar, 500 çeşit şifalı bitkinin karışımından yapılan ilaçların şifa kaynağı olduğunu söyledi. Doktorun yazdığı ilaçlardan şifa bulamayan, doktor muayene ücreti ve ilaç fiyatlarının pahalı olmasından dolayı çoğu vatandaşın tercih ettiği attarlar, gelişi güzel her türlü bitkinin kullanılmaması konusunda ise müşterilerine uyarıda bulunuyor. Kış mevsimi dolayısıyla yoğun günler geçiren attarlar, başta soğuk algınlığı, grip, hemoroid, astım, damar tıkanıklığı, karın ağrısı, mantar, öksürük, şeker, saç dökülmesi, bel ağrısı, ishal, bronşit, ülser, kalp damar tıkanıklığı, tansiyon, böbrek rahatsızlığı, kanser ve idrar hastalıklarına hazırladığı bitki ilacıyla derman olduklarını belirtti.

Kış mevsiminde soğuktan korunmak için zencefil ve havlıcan bitkilerini öneren attar İsa Demirkol, Havlıcan ve zencefil kışın en çok tavsiye ettiğimiz bitkilerdir. Soğuktan korunmak veya soğuk algınlığını atlatmak için en etkili bitkiler bunlardır. İki bitki de soğuk algınlığına, öksürüğe, nefes darlığına, göğsün yumuşatılmasına, boğaz iltihabına ve ses tellerine iyi geliyor. Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı zencefil veya havlıcan koyup, 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içerek anında etkisini hissedebilir, düzenli kullanımda da 7 gün içerisinde şifa bulabiliriz dedi.

Karın ağrısı şikayetiyle gittiği doktorda şifa bulamadığını ifade eden Hamit Kılıç ise, Ben 10 gün boyunca karın ağrısı şikayetini çektim. Doktora gittim bir sürü tahlil ve ilaç verildi ama ağrım kesilmedi. Bir komşumun önerisi üzerine geldiğim attarda sorunumu anlattım bana bitkisel bir karışım yaptı onu kullandım bütün ağrılarım geçti. Doktor bitkisel ilaçların kötü olduğunu söyledi ancak unuttukları bir şey var ilaçların içindeki ham madde bitkilerdir diye konuştu.

Şanlıurfa Şifa Arayanların Uğrak Yeri Attar Pazarı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Şifa Arayanların Uğrak Yeri Attar Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement