Şanlıurfa Valiliği'nden 'Konteynerkent' Açıklaması: "Söz Konusu Taşınmaz 2020 Yılında Harran Üniversitesi'nin Talebi Üzerine Uygulama Oteli Yapılmak... - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Valiliği'nden 'Konteynerkent' Açıklaması: "Söz Konusu Taşınmaz 2020 Yılında Harran Üniversitesi'nin Talebi Üzerine Uygulama Oteli Yapılmak...

Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi’nin konteynerkent kurulacak arazisinin 2014 yılında yapılaşma amacıyla teknopark alanı olarak arsa vasfı ile üniversiteye tahsis edildiği, 2020 yılında da üniversitenin talebi üzerine turizm ve otelcilik uygulama oteli yapılmak üzere tahsisin irtifak hakkına dönüştürüldüğünü bildirdi. Valilik açıklamasında, “2014 yılında yapılan imar planı değişikliğine o zaman itiraz etmeyenler, bugün depremzedelerimiz için geçici barınma alanı olarak yapacağımız çalışmaya itiraz etmeleri tezatlık oluşturmaktadır. Kaldı ki alanda sadece geçici olarak konteynerler konulacak olup bir yapı inşası söz konusu olmayacaktır” denildi.

04.03.2023 17:57  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi'nin konteynerkent kurulacak arazisinin 2014 yılında yapılaşma amacıyla teknopark alanı olarak arsa vasfı ile üniversiteye tahsis edildiği, 2020 yılında da üniversitenin talebi üzerine turizm ve otelcilik uygulama oteli yapılmak üzere tahsisin irtifak hakkına dönüştürüldüğünü bildirdi. Valilik açıklamasında, "2014 yılında yapılan imar planı değişikliğine o zaman itiraz etmeyenler, bugün depremzedelerimiz için geçici barınma alanı olarak yapacağımız çalışmaya itiraz etmeleri tezatlık oluşturmaktadır. Kaldı ki alanda sadece geçici olarak konteynerler konulacak olup bir yapı inşası söz konusu olmayacaktır" denildi.

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, ANKA Haber Ajansı'na Harran Üniversitesi'nin 120 dönümlük birinci sınıf tarım arazisine konteynerkent kurulacağını açıklamıştı. Şanlıurfa Valiliği'nden bir yetkili ise ANKA'ya yaptığı açıklamada, alana 4 bin kişilik konteynerkent için üniversite yönetimiyle protokol yaptıklarını, üniversite yönetiminin tekrar teslim aldıklarında arazide tarım yapmak istediklerini valiliğe bildirdiğini kaydetmişti.

"ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİN ARAZİDE OTEL YAPMA TALEBİ ONAYLANMIŞTI"

Şanlıurfa Valiliği, konuyla ilgili dün açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Şehir merkezine yakınlığı nedeniyle Haliliye ilçesi Ulubağ Mahallesi'nde yer alan arsa konteyner kent yapım alanı olarak belirlenmiştir. Bazı basın yayın organlarında, seçilen alanın yanlış olduğuna dair söylemlerde bulunulmaktadır.

Söz konusu taşınmaz 2014 yılında imar planında yapılaşma amacı barındıran teknopark alanı olarak arsa vasfı ile Hazine adına tescil edilerek Harran Üniversitesine tahsis edilmiştir.

2020 yılında da Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Turizm ve Otelcilik Uygulama Oteli yapılmak üzere tahsisin irtifak hakkına dönüştürülmesi talep edilmiş olup, talep uygun bulunmuştur. Bu süreçte imar planları onay süreçleri sonrasında da arazinin vasfı arsa olarak değişirken bir itiraz olmamıştır.

2014 yılında yapılan imar planı değişikliğine o zaman itiraz etmeyenler, bugün depremzedelerimiz için geçici barınma alanı olarak yapacağımız çalışmaya itiraz etmeleri tezatlık oluşturmaktadır. Kaldı ki alanda sadece geçici olarak konteynerler konulacak olup bir yapı inşası söz konusu olmayacaktır.

Tarım arazilerinin korunması her zaman birinci önceliğimiz olup, tarım arazilerinde yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz."

Şanlıurfa Valiliği\'nden \'Konteynerkent\' Açıklaması: "Söz Konusu Taşınmaz 2020 Yılında Harran Üniversitesi\'nin Talebi Üzerine Uygulama Oteli Yapılmak...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Valiliği'nden 'Konteynerkent' Açıklaması: 'Söz Konusu Taşınmaz 2020 Yılında Harran Üniversitesi'nin Talebi Üzerine Uygulama Oteli Yapılmak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement