Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu, Meteoroloji'den 4 ilimize daha uyarı geldi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu, Meteoroloji'den 4 ilimize daha uyarı geldi

Şanlıurfa ve Adıyaman'da can kayıplarına neden olan sel sonrası Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 4 ilimize daha uyarı geldi. Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur için sağanak yağış uyarısında bulunan Meteoroloji, "Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, güney kesimlerde yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar yükseklerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." açıklamasında bulundu.

15.03.2023 23:15  Güncelleme: 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan sağanak yağış, can kayıplarına neden oldu. İki kentte de hayatı felç eden sel sonrası Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 4 ilimize daha uyarı geldi.

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu, Meteoroloji'den 4 ilimize daha uyarı geldi

MUĞLA, ANTALYA, ISPARTA VE BURDUR İÇİN UYARI YAPILDI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur için sağanak yağış uyarısı yapılırken, vatandaşlardan tedbirli olunması istendi.

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu, Meteoroloji'den 4 ilimize daha uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre 16 Mart Perşembe günü ilk saatlerden itibaren Muğla'da, öğle saatlerinden itibaren güney kesimleri başta olmak üzere Isparta ve Burdur'un doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya merkez ve doğusunda yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu, Meteoroloji'den 4 ilimize daha uyarı geldi

"OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALIDIR"

Yağışların 1500 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, güney kesimlerde yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar yükseklerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Şanlıurfa ve Adıyaman\'ı sel vurdu, Meteoroloji\'den 4 ilimize daha uyarı geldi

Son Dakika Güncel Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu, Meteoroloji'den 4 ilimize daha uyarı geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement