Şanlıurfalıların Acı Festivali - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfalıların Acı Festivali

Şanlıurfalıların Acı Festivali

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesince organize edilen 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni'nin ikinci ayağı olarak kurtulmuş acı biberler dövülerek, pul bibere dönüştürüldü.

23.09.2017 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesince organize edilen 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni'nin ikinci ayağı olarak kurtulmuş acı biberler dövülerek, pul bibere dönüştürüldü. Acı festivaline katılan davetlilere ise sıra gecesi eşliğinde çiğköfte ikramı yapıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen İsot Festival'inde isotun tarladan sofraya gelişi uygulamalı olarak mutfak müzesinde davetlilere gösterildi. Bölge kadınları tarafından güneşte kurutulan biberler, daha sonra dibek taşı içersine konularak dövülüp, toz haline getirildi. Toz halini alan isotun üzerine zeytin yağı dökülerek sofrada kullanıma hazır hale getirildi. Tarladan sofraya uzanan acı isotun serüveninde kadınların sergilediği hünerler, davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Büyük emeklerle pul bibere dönüşen isotla bol acılı çiğköfte yoğruldu. Sıra gecesi ekiplerinin seslendirdiği Urfa türküleri eşliğinde yoğrulan çiğköfte davetlilere ikram edildi. Renkli görüntülerin yaşandığı acı festivalinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Meclis Üyesi Ahmet İnan, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, büyük emekler vererek pul biberi hazırlayan kadınları tebrik etti. Acı festivalinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, "İsot, Şanlıurfa için gerçekten bir marka değerdir. Türkiye'de Şanlıurfa'nın tanıtımına katkı sağlayan çiğköftenin ana kaynağıdır. İsot, kadınlarımız tarafından bin bir zahmetle sofraya getiriliyor. Büyük bir zahmetle hazırlanma aşaması vardır. Bu yıl festivalin ilkini yapıyoruz ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfalıların Acı Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement