Sanofi'den "Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" Proje Yarışması - Son Dakika
Güncel

Sanofi'den "Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" Proje Yarışması

Sanofi, üniversite öğrencileri arasında düzenlenen "Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" proje yarışmasının dördüncüsünü gerçekleştiriyor.

01.07.2017 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanofi, üniversite öğrencileri arasında düzenlenen "Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" proje yarışmasının dördüncüsünü gerçekleştiriyor.

Şirket açıklamasına göre, diyabet alanında öncü çözüm ve tedavi yöntemleri geliştiren Sanofi, üniversite öğrencileri arasında düzenlenen "Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" proje yarışmasının dördüncüsünü gerçekleştiriyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya, bugüne kadar Türkiye çapında üniversitelerin Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Hukuk, Mimarlık, Gastronomi, İşletme gibi farklı birçok bölümlerinden başvurular yapılmaya devam ediyor.

Yarışmaya bu yıl en çok başvuru İstanbul'dan yapıldı. Eylül ayına kadar başvuruların devam edeceği projeye katılmak isteyen öğrenciler senbuldiyabetkolaylassin.com web sitesine girerek başvurularını yapabiliyor. Ayrıca projeye başvuru sürecinde aday katılımcılar, websitesi üzerinden kendi alanında duayen jüri üyelerinden de eğitim alabilecek. Bu eğitimde "Diyabet nedir?',"Diyabetle Yaşamda Zorluklarımız" "Sunum yapılırken nelere dikkat edilir?", "İnovasyon nedir?" "Yaratıcı Fikrin Projesi Nasıl Olur?", "Mobil Yazılım Uygulamalar nelerdir?" Projeler nasıl yürütülür?', "Diyabet hastası gözünden yaşam" gibi konu başlıkları ele alınacak.

Projeler için son başvuru tarihi, 1 Eylül 2017. Finale kalan projeler de 1 Ekim 2017'de 12 katılımcı websitesi üzerinden açıklanacak, finale kalan projeler 20 Ekim'de jüriye sunulacak. Dereceye giren projeler "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" haftasında açıklanacak. Projesi ödüle layık görülenlere toplam 10 bin TL'lik para ödülünün yanı sıra Sanofi'de staj fırsatı da sunulacak.

Bu yıl ayrıca proje kapsamında üniversite öğrencileri arasında diyabetle ilgili bilinirliği artırmak ve öğrencilerin "Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" yarışmasına katılımını teşvik etmek için kampüs aktiviteleri de düzenlendi. Nisan ayında 6 üniversitede 'öğrencilerin hayatını diyabet hastaları adına bir gün kolaylaştıracağız' temalı kampüs aktiviteleri Koç Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinde gerçekleştirilerek 48 bin kişiye ulaşıldı.

Projeler üç kategoride değerlendirecek

Projeler ürün ve servis kategorilerinin yanı sıra önceki senelerden farklı olarak bu sene Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisi kapsamında da değerlendirilecek. 3 kategoride Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerinden gelecek olan projeleri değerlendirecek jüri üyeleri arasında, Türk Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof.Dr. Temel Yılmaz, Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Emine Alemdar, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybek Korugan, Marmara Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mitat Uysal, Ulusal Beslenme Platformu 2. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve gazeteci Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan ve Sanofi Türkiye Diyabet İş Birimi Direktörü Pelin Yunusoğlu yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanofi'den 'Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın' Proje Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement