Santa Farma, Mevcut Bw Sistemini Metric Danışmanlığında Hana Platformuna Taşıdı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Santa Farma, Mevcut Bw Sistemini Metric Danışmanlığında Hana Platformuna Taşıdı

Santa Farma, Mevcut Bw Sistemini Metric Danışmanlığında Hana Platformuna Taşıdı

Türkiye'nin ilaç sektörünün köklü kuruluşlarından biri olan Santa Farma, İş zekası sürecini METRİC ile yeniden kurgulayıp önemli bir adım atarak mevcut BW sistemini HANA platformuna taşıdı.

01.07.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilaç sektörünün köklü kuruluşlarından biri olan Santa Farma, İş zekası sürecini METRİC ile yeniden kurgulayıp önemli bir adım atarak mevcut BW sistemini HANA platformuna taşıdı.Önceden beri yaşanan performans sorunları bu teknolojik yatırımla tarihe karışırken, Santa Farma kullanıcıları daha hızlı bir BI deneyimini hem HANA hem de METRİC farkıyla yaşamaya başladılar.

METRİC yetkinliğinde ve Santa Farma ekibinin katılımıyla gerçekleşen projede

SAP HANA geçişi ile önyüzde hızlanma ve performans iyileştirme sağlandı. Bunun yanısıra mevcut BW yapısındaki süreçler optimize edilerek daha anlaşılır ve bakımı kolay hale getirildi. BI tarafındaki mevcut raporlar da formatlarından, içerdiği formüllere kadar baştan dizayn edilerek son kullanıcının daha görsel ve hızlı anlaşılan çıktılara erişebilmesi sağlandı.

"SAP HANA ile bilgiye gerçek zamanlı, hızlı erişim "

Türkiye'nin ilaç sektörünün lider firması Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş, 1944 yılında Farma Labarotuvarı ile sektöre ilk adımı atmış olup, "sağlığa sağlıklı hizmet verme" hedefinden hareketle ve üstlendiği sorumluluk bilinciyle yıllardan beri sağlık sektöründe hizmet vermektedir.

Projede ;HANA geçişi ile önyüzde hızlanmanın yanısıra, dört saat süren günlük veri yükleme zincirlerinin toplam süresini de yarım saat altına düşürerek veri yükleme sıklığının günde ikiden saat başı düzeyine inmesini sağladı. Bu, Santafarma'nın "daha taze" veriye erişerek sektördeki saatlik hatta anlık değişimler karşısında aksiyonlar planlayabilmesini sağladı.

Devreye alınan yönetici dashboard'unda da SAP HANA'nın gücü ve SAP'nin mobil teknolojisi METRİC 'in deneyimiyle harmanlanarak, bir yöneticinin aradığı tüm soruların cevabını nerede olursa olsun ve ne kadar yüklü veriyle çalışırsa çalışsın anında alabildiği bir platform olarak Santafarma dünyasında yerini aldı.

SAP Türkiye'nin İş zekası alanında en çok proje tamamlamış iş ortaklarından biri olan METRİC Genel Müdürü Gökhan Arıksoy proje ile ilgili şunları söyledi. " Zorlu ekonomik koşullarda şirketler rekabet piyasasında daha hızlı hareket edip, rakiplerinin önüne geçebilmek ve geleceği öngörebilmek için için önemli bir araç olarak İş Zekası platformlarını kullanmaktadırlar.Metric olarak bizlerde yıllardır edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübeyi Santa Farma 'nin hizmetine sunmuş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.Santa Farma 'da bu doğrultuda, önümüzdeki dönemde Metric işbirliğiyle yeni süreçlerini de BW on HANA platformuna alıyor olacak. Bu süreçlerin en başında ilaç sektörü için olmazsa olmaz olan mevcut IMS datasının daha da detaylandırılarak HANA üzerinde raporlanması gerçekleştirilecek. Bunun yanısıra fabrikalar kapsamında devreye alının PM, WM gibi SAP modüllerinin raporlanmasının da BW on HANA platformuna alınması planlanmaktadır. "

Santa Farma Bilgi Sistemleri Müdürü Arzu Demirer, proje hakkında şunları söyledi. " İş zekası projeleri artık rekabette bir adım öne geçmek isteyen kurumlar için vazgeçilmez hale geldi. Bizlerde proje kapsamında piyasadaki birçok firma ile görüşmeler yaptık ve sonuç olarak tüm yatırımları % 100 SAP Business Analitics çözümleri olup, sadece SAP BusinessObjects iş zekası çözümlerine özel, uzmanlaşmış tecrübeli danışman kadrosu ile her biri alanında öncü kabul edilen kuruluşlarla uzun vadeli çözüm ortaklıkları ile SAP 'nin en çok proje tamamlamış iş ortağı olmasından dolayı METRİC ile çalışmaya karar verdik. Bu süreçte METRİC, çok kısa bir sürede üstün bir çalışma ile tüm taleplerimizi yerine getirmeyi başardı. METRİC 'in bizim bakış açımızı yakalaması ve projeyi bizim gözümüzden değerlendirmesi projenin hem hızlı tamamlanmasını hem de başarısını artırdı."

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Santa Farma, Mevcut Bw Sistemini Metric Danışmanlığında Hana Platformuna Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement