Santek 2017" Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Santek 2017" Başladı

TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliğiyle organize edilen 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK 2017), 300 firmanın katılımıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

02.11.2017 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliğiyle organize edilen 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK 2017), 300 firmanın katılımıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın da katılımıyla düzenlenen açılış töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli'nin önemli bir sanayi kenti olduğunu ve bu özelliğini turizm gibi diğer sektörlerde de hızla geliştirdiğini söyledi.

Fuarın, kentin vizyonuna katkı sağlayan önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Aksoy, "Son yıllarda uluslararası anlamda yaşanan bazı gelişmelerden dolayı Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bazı ürünlerin kendi milli üretimlerimiz olarak gerçekleştirilmesi konusunda önemli çalışmalar yapıldı. Birçok alanda yerli üretime doğru hızlı bir geçiş sağlandı. Bundan sonra da bu hızla devam edecektir." diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da ülkenin en önemli üretim merkezi olan Kocaeli'nin aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa ve Asya'ya açılan en önemli köprüsü olduğunu kaydetti.

Kocaeli'nin, teknolojide, bilimde ve Ar-Ge'de Türkiye'ye modellik yapacak en güzel şehirlerden biri olduğuna işaret eden Karasomanoğlu, "Tüm kamu ve özel kuruluşlarımızla Türkiye'nin ve dünyanın öncülüğünü yapabilecek bir kapasitemiz var. Buna ben gönülden inanıyor ve her geçen gün hedefe adım adım yürüdüğümüzü görüyorum." ifadelerini kullandı.

"30 bin ziyaretçi hedefliyoruz"

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise ilk defa 2013'te düzenledikleri fuarın, kısa sürede sanayi ve teknoloji sektörünün buluşma noktası haline geldiğini ifade etti.

Ziyaretçi sayısı her geçen yıl artan fuarın 2016'da 26 bin 387 kişiyi ağırladığını aktaran Zeytinoğlu, "Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz SANTEK Fuarı'nı, 25 bin metrekare kapalı sergileme alanında yaklaşık 300 firma ile gerçekleştiriyoruz. Fuarda 30 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Zeytinoğlu, bu yılın en büyük değişikliğinin tüm savunma sanayi vakıf şirketlerinin fuara katılması olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Geçmiş yıllarda fuarımıza Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ASELSAN ve ROKETSAN katılırken, bu sene ilave olarak Savunma Sanayi Müsteşarlığı, HAVELSAN, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, TEİ- TUSAŞ, TAİ-TUSAŞ, İşbir Elektrik de fuarımızda yer alıyor. Amacımız bu firmalarımızın yurt dışından ithal ettikleri ürünlerin sanayicilerimiz tarafından üretilmesini sağlamak."

TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ. Genel Müdürü Cihat Alagöz ise ticareti geliştirmeyi çalışırken bir taraftan da yabancı ziyaretçilere Kocaeli'yi tanıtma imkanı bulduklarını ifade ederek, geçen yıl fuarda 80 yabancı iş adamını misafir ettiklerini, bu yıl bu rakamın 180'e çıktığını kaydetti.

Gelecek yıllarda çok daha büyük iş bağlantılarına ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Alagöz, "En yeni ürünler en yeni teknolojiler sanayinin başkenti Kocaeli'de beğeniye sunulacak. Otomotiv sanayi, savunma sanayine yönelik işbirliği anlaşmaları yapılacak ve bunun yanı sıra da makine sanayisinin en önde gelen firmalarıyla bir araya geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve protokol mensupları, daha sonra stantlarını gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Santek 2017' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement