Sap Forum İstanbul - Son Dakika
Güncel

Sap Forum İstanbul

CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, Türkiye'de tarımın en büyük sorununun ürünlerin yüzde 30-40'ının çöpe gitmesi olduğunu belirterek, "Bu dünyadaki en büyük oranlardan biri. Kimi bahçede, kimi yolda kalıyor ama masamıza gelemiyor.

12.10.2017 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, Türkiye'de tarımın en büyük sorununun ürünlerin yüzde 30-40'ının çöpe gitmesi olduğunu belirterek, "Bu dünyadaki en büyük oranlardan biri. Kimi bahçede, kimi yolda kalıyor ama masamıza gelemiyor." dedi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde bu yıl 22'ncisi düzenlenen SAP Forum İstanbul, "Digital Business" temasıyla iş dünyasını bir araya getirdi.

Forumda konuşan CarrefourSA Genel Müdürü Ergin, Türkiye'de tarımın en büyük sorununun ürünlerin yüzde 30-40'ının çöpe gitmesi olduğunu belirterek, "Bu dünyadaki en büyük oranlardan biri. Kimi bahçede, kimi yolda kalıyor ama masamıza gelemiyor. Bunun en önemli sebebi üreticilerle, tüketim miktarı arasında bağlantı olmamasıdır." ifadelerini kullandı.

Ergin, sertifikalı yerli tohum için Tarım Kredi Kooperatfileri ile anlaştıklarını kaydederek, "Küçük üreticilere bu yerli tohumu veriyoruz ve bunların ürettiği malı satın alma garantisi veriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin tarım olduğunu vurgulayan Ergin, "Bu konuda teknoloji bize inanılmaz derecede yardımcı olabilir." dedi.

"3 yıl önce çalışanların yüzde 40'ı, şu anda ise yüzde 70'i Y kuşağından"

Koç Holding İnsan Kaynakları Koordinatörü Önder Korkmaz da yaklaşık 3 yıl önce şirket çalışanlarının yüzde 40'ının, şu anda ise yüzde 70'inin Y kuşağından oluştuğunu bildirdi.

Korkmaz, insan kaynaklarındaki birinci önceliklerinin dijital dönüşüm olduğunu vurgulayarak, yapay zeka ve otomasyonun tüm iş gücünün dönüşümüne neden olacağını söyledi. Bu durumun çok daha yetenekli ve yetkin insan kaynağına duyulan ihtiyacı artırdığını belirten Korkmaz, "Ancak bunu destekleyecek bir eğitim sistemimiz maalesef yok." dedi.

Bundan 20-25 yıl önce şirketlerin güçlü, çalışanların ise güçsüz olduğunu ifade eden Korkmaz, "Şu anda ise durum tam tersi. Şu an çalışanlar çok kuvvetli, şirketler güçsüz diyebilirim. Çünkü yeteneği bulmak ve elde etmek şirketlerin ve CEO'ların en büyük konusu. Bu yetenekler de bir tane şirkette çalışmak istemiyor. Birden fazla şirkette, yani freelance çalışmak istiyor." şeklinde konuştu.

"Perakende dünyası ciddi oranda değişti"

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan ise telekom dünyasının ciddi bir açmaz içinde olduğunu belirterek, Amazon, Google, Apple ve Facebook gibi şirketlerin yaptıkları hizmetlerle telekom dünyasını oldukça zorlamaya başladığını söyledi.

Bundan 3 yıl önce kendilerine "entegre telefonda lider olma" hedefi koyduklarını anımsatan Erkan, "Ama şunu anladık ki bu yetmeyecek. Bununla beraber 'biz dijital operatör olacağız' gibi bir söylem ortaya koyduk. Bu da birtakım dijital servislere sahip olmak anlamına geliyor." diye konuştu.

Erkan, perakende dünyasının da ciddi oranda değiştiğini ifade ederek, "Kuşaklar değişiyor, alışverişte de değişim gerçekleşiyor." dedi.

"Genç Profesyoneller Programı"

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, SAP olarak 5 yıl önce fırtınayı gördükleri noktada yatırıma başladıklarını ve 5 yılda 50 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını ifade etti.

Candan, dünya pazarının B2B tarafındaki en çok kullanıcı sayısına sahip markası haline geldiklerini aktararak, bulut fonksiyonlarının kullanıcısının Türkiye nüfusunun iki katından fazla, 135 milyon olduğunu kaydetti.

SAP'ın tüm büyüme göstergelerini 4 yılda ikiye katladığını ve son 12 ayda 3 kat büyüdüğünü vurgulayan Candan, insan kaynaklarında 250 bin çalışanın her sabah SAP sistemini kullandığını bildirdi.

Candan, SAP'ın 16-17 ülkede laboratuvarı bulunduğunu ifade ederek, "Yapay zeka ve büyük verinin motorunu nerede yazıyor? 3 ülkede yazıyor. Hiçbir çözümümüz bir ülkede, bir toprakta yazılmıyor. Bu 3 merkezden biri de İstanbul'daki Teknopark..." diye konuştu.

SAP Türkiye'nin, "Genç Profesyoneller Programı" ile 2018 yılı itibarıyla 12 ay boyunca 2 milyon dolar değerinde eğitim sağlayarak işi olmayan yeni mezun arkadaşlara yatırım yapacaklarını bildiren Candan, şunları kaydetti:

"Seçilecek kitleyi yetiştirerek SAP uzmanı haline getireceğiz. Dünyada en yeni ve uç noktalardaki teknolojiler hakkında gençleri yetiştireceğiz. Bu arkadaşlara sadece SAP eğitimini vermeyeceğiz. Tasarım mühendisliği, tasarım temelli düşünme, iş planı yapabilme, fikirden ürüne süreç modelleyebilme yetkinlikleri gibi yetkinlikleri de kazandıracağız.

Buradan açık çağrı; bu arkadaşlarımızdan faydalanmak isteyen iş ortaklarımız, müşterilerimiz ve bizi seçmeyi düşünen müşteri adaylarımız varsa bunları işe yetkin hale getirme sorumluluğunu da biz alacağız. Eğer 'çorbada benim de tuzum olsun, bu arkadaş bende çalışmaya başlasa da başka bir yerde iş bulsa da yatırım yapmak istiyorum' derseniz yatırım yapacağınız her 1 TL'ye karşı ben de 1 TL koyuyorum ve yatırımınızı destekleyerek 2 milyon doların üzerinde yatırım yapacağımıza söz veriyorum."

Geleneksel SAP ödülleri sahiplerini buldu

Bu arada, SAP Forum'da, geleneksel "Yılın SAP Dijital Dönüşüm" ödülleri de sahiplerini buldu. Turkcell ve İttifak Holding yetkilileri, ödüllerini SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan'ın elinden aldı.

Forum, SAP'ın inovasyon platformu Leonardo, Endüstri 4.0 dönüşümü, akıllı şehirler, ticaret ağları, dijital yönetim kurulu ile dünyadan ve Türkiye'den müşteri dönüşüm hikayelerinin yer aldığı oturumlarla gün boyu sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sap Forum İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği
    19:33 Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği

    Sincan Cezaevi'nde yargılanan sanık Ayhan Bora Kaplan ve diğer sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti. Duruşma 18 Nisan Perşembe günü devam edecek. Sanık Kaplan, gizli tanıkların ifadesinin usule uygun alınmadığını iddia etti. Ayrıca, araç ve telefon konularında da kendini savundu. Diğer sanıklar da savunmalarını yaptı ve tahliye taleplerini dile getirdi. Mahkeme Başkanı ile sanık Kaplan arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

  • Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    19:33 Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Türkocağı Mahallesi Regülatör Köprüsü'nde 3 araç çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan hafif ticari araç sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

  • Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı
    19:27 Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi
    19:26 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da resmi ziyarette bulunarak Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu
    19:24 Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu

    Dodurga Esnaf Odası Başkanı Cafer Türkoğlu, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı kutlama ziyaretinde bulundu. Türkoğlu, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Ayrıca, Türkoğlu, esnaf olarak beklentilerini Çetinkaya'ya iletti. Çetinkaya da, esnafın taleplerine duyarlı olacağını belirtti.


Advertisement