Tekirdağ Saray'da HDP'nin Seçim Bürosu Taşlandı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Saray'da HDP'nin Seçim Bürosu Taşlandı

Tekirdağ Saray\'da HDP\'nin Seçim Bürosu Taşlandı

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde HDP'nin seçim irtibat bürosunun açılmasına tepki gösteren bir grup, slogan atarak büroyu taşladı.

15.05.2015 23:04  Güncelleme: 01:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde HDP'nin seçim irtibat bürosunun açılmasına tepki gösteren grup slogan atarak büroyu taşladı. HDP'li grup seçim bürosuna saklanırken, kaymakam ve belediye başkanının sakinleştirme çalışmasına rağmen kalabalık dağılmadı.

SEÇİM ARACI VE BİNA TAŞLANDI

HDP Tekirdağ Milletvekili adaylarının da bulunduğu yaklaşık 50 kadar partili Saray İlçesi Ayazpaşa Mahallesi'nde seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Adaylar konuşma yapmak istediği sırada toplanan bir grup, 'Saray'da PKK istemiyoruz' sloganları atarak seçim irtibat bürosu önünde toplandı. Yaşanan kısa süreli sözlü tartışmanın ardından HDP'liler seçim bürosuna girerken, kalabalık çevik kuvvet ekiplerince sakinleştirilmeye çalışıldı. Uzun süren tartışmaların ardından kalabalık bu kez de irtibat bürosuna Türk bayrağı asılmasını isteyerek seçim aracına ve binaya taş attı. Seçim irtibat bürosu ile aracın camları kırılırken, çevik kuvvet ekipleri bina önünde önlem alarak kalabalığı yaklaştırmadı.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Saray Belediye Başkanı CHP'li Nazmi Çoban, HDP seçim irtibat bürosunun önüne gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Kalabalığın dağılmasını isteyen Kaymakam Öner, "Biz size söz veriyoruz, burası boşaltılacak. Lütfen dağılın" diye konuştu.

Seçim bürosu önünde toplananlar, büroya Türk Bayrağı'nın asılmasını isteyip dağılmayınca destek olarak olay yerine jandarmada istendi. Polis seçim bürosu önüne barikat kurarak kalabalığı yaklaştırmadı.

HDP'LİLER BİNADAN AYRILDI

Kalabalığın toplanmasının ardından seçim irtibat bürosuna giren 50 kadar partili emniyetin sağladığı bir otobüse bindirilerek ilçeden polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altındı çıkarıldı. MHP'nin Tekirdağ'ın 2'nci sıra milletvekili aday Hakan Özgül, otogarda bekleyen kalabalığa "Sakin olun, söz verdiğimiz gibi HDP'liler buradan gidecek. Kenara çekilelim, yol verelim. Size söz veriyorum, onları gönderiyoruz" dedi.

Polis ekipleri de kalabalığın dağılması için uyarılarda bulundu. Bir süre daha otogarda bekleyen kalabalık daha sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Saray'da HDP'nin Seçim Bürosu Taşlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (89)

  • Birey: Peki kürtler taşlansın kovulsunküleolsun askerlık yapsın kütü işlerde çalıştırılsın ölsün artık kürtler kardeşlik palavranızi yemez yemezler hani kurani kerimi meydanlarda güsteriyor sunuz kurani kerimi hakem yapalım kurani kerimi aletetınız hep yalan 5 75 Yanıtla
  • Aykurt: Hdp ermenistanin oyuncagi olmus ermenistan devlet baskani kocaryan ermeni kanalindaki konusmasinlereda “ türklerle toprak davamiz kürtlerlede kan davamiz var “ diye aciklama yapti kürtler akillarini calistirmali bu ermenilerin eline firsat gecse herkesi keserler... 15 54 Yanıtla
  • cem: Ya adamlara siyaset yapın siyaset yapıyorlar sizlerin yaptiginiz barbarliga bakiniz BDP bir Yerinize bir seymi BATIRDI acaba bu kadar kin niye yazıklar olsun sizlete 8 60 Yanıtla
  • Samsun davud: Hakiki Düşman Partisi......bu halk sizi istemiyor..biz geçmişimizi unutmuyoruz Unutanlar utansın... 22 43 Yanıtla
  • hdpli: bence bu saldırıları yapanların hiç biri türk değil kendinini türk zanneden göçmen faşistleri oylarımız HDP ye 17 46 Yanıtla
  • erkan: Demokrasiden nasibini almamislar sizin doguda diyarbakirda hangi büronuz boyle yapiliyorr ayip size ayip 44 12 Yanıtla
  • Turk: Defolun gidin lan bu ulkeden, hdp nedir? Maske pkk icin. size bu cografya haram. 46 9 Yanıtla
  • delil: al burdan yak.it.suruleri baris.istemiyor.illa.coxiklarimiz olsun.diyor.k an la beslenen vampirler 37 16 Yanıtla
  • batman: Aynı şeyi biz kürtler yapsak terörist oluyoruz,ama onlar yapınca vatan kurtarıyorlar!!! Rabbim hiç bir zaman zulme göz yummamıştr,ezilen halk siyasette kayıp etmicektir artık,önümüzde kimse duramaz.inadına oyum HDP ye,kardeşliğe,barışa 15 36 Yanıtla
  • hdpli: bu kendini türk zanneden faşistlerin neden bu kadar zoruna gidiyor anlamış değilim amaçları türkiye de kaos yaratmak kürtler türkler yıllardır kardeşçe yaşıyorlar zaten siz çingenelerde daha sonra gelip oralara yerleşmişsiniz 14 28 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement