Sarayönü'nde Kırsal Kalkınma Konusunda Başkan ve Muhtarlar Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Sarayönü'nde Kırsal Kalkınma Konusunda Başkan ve Muhtarlar Bilgilendirildi

Sarayönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

12.04.2011 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarayönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından belediye başkanları, sulama kooperatifi başkanları ve köy muhtarlarına Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Kaymakam Kemal Yıldız, Kaymakamlık binasında yapılan toplantıda, yatırım programının ekonomik yatırımlar ve toplu basınçlı sulama sistemi yatırımları adı altında iki başlık altında toplandığını kaydetti. Yıldız, "Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı ile kapasite artırımı ve teknoloji yenilemesi, yer alıyor" dedi.

Tarımsal ürünlerin işlenmesi kapsamında, başka bir yatırım tesisinde ilk işlemesi yapılan mamul ürünün ikincil işlenmesine ve paketlenmesine yönelik yatırım tekliflerinin hibe desteği kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirten Yıldız, şunları kaydetti: "Sert kabuklu meyveler bu madde kapsamında değildir. Yatırımcılar bu Tebliğ kapsamında ekonomik yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabilir. Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri desteklenir. Toplu basınçlı sulama sistemi yatırımları kapsamında ise kamu kurumlarınca yapılmış mevcut sulama tesislerinin basınçlı sulama tesisine dönüştürüldüğü, toplu basınçlı sulama tesisi yatırımlarına yönelik proje başvurularını kapsar. Hibe proje başvuruları kapsamında, mevcut sulama tesislerinin mutlaka daha önceden planlama ve fizibilite raporları oluşturulmalı, projelendirilmeli, başvuru tarihinden önce suyun kullanımına yönelik olarak ilgili kuruluştan uygun görüş alınmalı ve proje başvuruları ile birlikte ibraz edilmelidir. "

Yatırım programına başvuru yapacakların Mayıs ayı sonuna kadar süresi olduğu açıklandı. Programa, Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, Sarayönü Belediye Başkanı Mehmet Güney, Ladik Belediye Başkanı Şükrü Tınas, Çeşmelisebil Belediye Başkanı Yunus Demirci, Başhüyük Belediye Başkanı Hüseyin Tavlan, Gözlü Belediye Başkanı Muammer Özşahin, Kurşunlu Belediye Başkanı A. Sami Ülker, Gözlü Sulama Kooperatifi Başkanı Hanefi Ülker, Başhüyük Sulama Kooperatifi Başkanı Musa Tutar, Ladik Sulama Kooperatifi Başkanı Sabri Kara, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Karlı, Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Ahmet Turan ve köy muhtarları katıldı.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarayönü'nde Kırsal Kalkınma Konusunda Başkan ve Muhtarlar Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement