"Çözüm Süreci Bütün Boyutlarıyla Birlikte Hepimizin Umudu" - Son Dakika
Güncel

"Çözüm Süreci Bütün Boyutlarıyla Birlikte Hepimizin Umudu"

"Çözüm Süreci Bütün Boyutlarıyla Birlikte Hepimizin Umudu"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, çözüm sürecinin bütün boyutlarıyla herkesin umudu olduğunu söyledi.

05.01.2015 21:39  Güncelleme: 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Özgür ARSLAN İstanbul DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, çözüm sürecinin bütün boyutlarıyla herkesin umudu olduğunu söyledi.

Yayın hayatına yeni başlayan Nihayet dergisinin ilk sayısı onuruna Yıldız Parkı içindeki Vera Restoran'da düzenlenen tanıtım resepsiyonuna konuk olan Sare Davutoğlu, geçmişten bugüne pek çok sıkıntılar yaşadıklarını; fikirlerin, inançların, kültürlerin ve dillerin kısıtlandığı bütün bu yıllar boyunca insanların kendilerini ifade edemeden yaşamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Sare Davutoğlu, Toplumun farklı kesimleri kimlikleri nedeniyle ötekileştirildi, incitildi, örselendi. Sosyal hayatımızda kırılmalar yaşandı. İnsanlarımızın aidiyet duyguları zayıfladı. Yakın zamanlara kadar devlet vatandaşını muhatap almadı. Buna ekonomik ve siyasi krizler de eklenince, toplumsal hayatı zenginleştirecek sinerjiden tümüyle mahrum kaldık dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ HEPİMİZİN UMUDU

Son yıllarda bu girdaptan adım adım çıkmaya başlandığını vurgulayan Davutoğlu, Her bir insanımız, yeni umutlarla geleceğe yürümenin heyecanını taşıyor. Geçmişten bugüne taşınan sosyal meselelerimizi Türkiye'nin engin medeniyet tecrübesine yakışan çözümlere kavuşturacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Bütün yaraları birlikte saracak, gönül kırgınlıklarını birlikte gidereceğiz. Çözüm süreci bütün boyutlarıyla birlikte hepimizin umudu. Türküyle, Kürdüyle, Alevisi, Sünnisi, Doğulusu, Batılısı, kadını ve erkeği ile birlikte insani evrensel değerlerde buluşacağız. Bir arada yaşama tecrübemiz, hepimizin umudu, hepimizin gelecek hayallerinin teminatı olacak diye konuştu.

Sare Davutoğlu, Nihayet dergisinin özgün bakış açısıyla Türkiye'ye katacak çok şeyi olduğu kanaatinde olduğunu belirterek, derginin yayına hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilgiye doymuş bir toplumda yaşama sanatı sloganıyla yayın hayatına başlayan derginin tanıtım resepsiyonuna, Sare Davutoğlu'nun yanı sıra, derginin imtiyaz sahibi olan Albayrak Holding'in CEO'su Ömer Bolat ve Nihayet dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatma Barbarosoğlu da katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Çözüm Süreci Bütün Boyutlarıyla Birlikte Hepimizin Umudu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement