Sare Davutoğlu Demokratikleşme ve Barış Sürecine En Büyük Destek Yine Milletimizden Geliyor - Son Dakika
Güncel

Sare Davutoğlu Demokratikleşme ve Barış Sürecine En Büyük Destek Yine Milletimizden Geliyor

Sare Davutoğlu Demokratikleşme ve Barış Sürecine En Büyük Destek Yine Milletimizden Geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu 'Son aylarda terör örgütleri çözüm sürecini geriye götürmek için maalesef elinden geleni ardına koymuyor.

26.10.2015 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu

'Son aylarda terör örgütleri çözüm sürecini geriye götürmek için maalesef elinden geleni ardına koymuyor. Ancak şükürler olsun ki, demokratikleşeme ve barış sürecine en büyük destek yine milletimizden geliyor' Bu ülkede barışın teminatı kadınlarımızın vicdanıdır

Bunu söylüyorum ki; barışa, huzura giden yolu kapatmaya çalışan, insanımızı yanlış yönlendirmeye çalışanlar karşılarında kimi bulacaklarını, bu milletin annelerini ve kadınlarını bulacaklarını bilsinler? yeniden çözüm iklimine ulaşmamız için kadınlarımız terör ve savaş diline karşı olmalı

Haber Gülseli KENARLI - Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Türkiye İş Kadınları Derneği (Tikad) tarafından düzenlenen 'Barış için kenetlendi ellerimiz, biz biriz beraberiz' konulu toplantıya katıldı. Conrad Otel'de düzenlenen ve ev sahipliğini TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'un yaptığı toplantıya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Beril Dedeoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in eşi Yasemin Eker, sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, avukat Kezban Hatemi, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel, Doğan Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TİKAD Yönetimi, üyeleri ve şehit anneleri, bir dönem görev yapan akil insanlar heyeti üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Sare Davutoğlu toplantıda yaptığı konuşmasında, 'Nereden gelirse gelsin insanların ölümüne, toplumların ayrışmasına yol açan teröre hep birlikte bütün anneler, bütün kadınlar karşı çıkmalı dedi. Sare Davutoğlu, bu sabah Diyarbakır'dan üzücü bir haber alındığını ifade ederek, 'iki polisimizin şehit haberini aldık. Ben bu polislerimizin ailelerine de şimdiden başsağlığı diliyorum, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum, inşallah bu ölümlerin son bulmasını temenni ediyorum şeklinde konuştu.

'DEMOKRATİKLEŞME VE BARIŞ SÜRECİNE EN BÜYÜK DESTEK YİNE MİLLETİMİZDEN GELİYOR

Davutoğlu, konuşmasında çözüm sürecine değinerek, 'son aylarda terör örgütleri çözüm sürecini geriye götürmek için maalesef elini ardına koymuyor. Ancak şükürler olsun ki, demokratikleşme ve barış sürecine en büyük destek yine milletimizden geliyor. Oysa uzun yıllar boyunca en temel hakları gasp edilen toplum kesimleri için bu süreçle beraber bir demokrasi mücadelesi hayırlı bir sona bağlanmak üzereydi dedi.

'BARIŞA KURŞUN SIKANLARIN KARŞISINDA DURMAK, İNSAN OLARAK, KADIN OLARAK BİRİNCİ VAZİFEMİZDİR

Davutoğlu, 'son dönemdeki terör olaylarına karşı başlatılan operasyonlar 'huzur ve demokrasi operasyonu' olarak adlandırıldı. 've bütün bunlar sırasında da her bir vatandaşımızın hukukuna azami dikkat sarf edildiğine hepimiz müşahede ediyoruz diyen Sare Davutoğlu şöyle devam etti

'Son aylarda yükselen terör saldırılarının Türkiye'nin istikrarlı büyümesini kendilerine tehdit olarak gören odakların kışkırtmasından ayrı görmemiz imkansız. Biz el ele tutuşup kenetlendiğimizde, bu terör ve savaş çığırtkanlığı ancak kulaklarımıza ulaşacak, gönüllerimizi esir alamayacak. Biz farklılıklarıyla güçlü, farklılıklarıyla zengin bir ülkeyiz. Bu ülkede barışın teminatı kadınlarımızın vicdanıdır. Bunu söylüyorum ki; barışa, huzura giden yolu kapatmaya çalışan, insanımızı yanlış yönlendirmeye çalışanlar karşılarında kimi bulacaklarını, bu milletin annelerini ve kadınlarını bulacaklarını bilsinler. Türkülerin, şarkıların, dillerin dahi yasak olduğu günlerden bu günlere gelebilen bir toplum için esenlik asla uzakta değildir. Hayata pusu kuran, hayata bomba kuran, barışa kurşun sıkanların karşısında durmak, insan olarak, kadın olarak birinci vazifemizdir. Çünkü biz anne, eş, yoldaş, komşu, kardeş, ablayız.

'YENİDEN ÇÖZÜM İKLİMİNE ULAŞMAMIZ İÇİN KADINLARIMIZ TERÖR VE SAVAŞ DİLİNE KARŞI OLMALI

Davutoğlu, 'Terör yüreklerimizi kanatabilir ama bize asla diz çöktüremez, yıkmaz ve metanet çizgisinden uzaklaştıramaz. Bu ülkede barıştan, adaletten ve temiz siyasetten en önce bahsedecek olanlar, yüreği yanan kadınlarımız, annelerimiz olmalıdır. Kutuplaşmadan, kucaklaşmaya giden yolu ancak annelerimiz aşabilir. Tarihdaşlığımıza, kaderdaşlığımıza, hoşgörümüze karşı olanların karşısında biz kadınlar durmalıyız diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu da, hiçkimsenin Türkiye'de olanlardan etkilenmeme lüksüne sahip olmadığını, her olayın herkesi dolaylı ya da dolaysız etkilediğini söyledi.

Terör nedeniyle yaşamını kaybedenlere rahmet dileğinde bulunan Dedeoğlu, bu acılar yaşandığı zaman herkesin tüm olaylara yeniden başka gözlerle bakması ihtiyacının ortaya çıktığını dile getirdi. Dedeoğlu, bir anısını şöyle anlattı

Aynı gün içinde biri asker evladını şehit vermiş, diğeri oğlunu dağda kaybetmiş iki evi ziyaret ettik. Yakınları öfkeliydi, kızgındı, dertliydi. Onların dertlerini, inceliklerini anlamaya çalışırken her iki evde de annelerin gözlerine baktım. O iki farklı kadın gözleriyle aynı şeyi söylüyorlardı. Her ikisi de 'bizim evlatlarımız öldü, başkaları ölmesin' diyordu. Gerçek sağduyuyu, gerçek sözleri ve gerçek bakışı ben orada öğrendim ve anladım ki, kendimizi başkasını yerine koyma imkanımız mevcut ve bunu yapmak zorundayız. Sadece evimizde oturarak kendimizi başkasının yerine koymamızın barışa katkı sağlamaya çok büyük bir etkisi olmuyor.

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ise dernek olarak hangi bölgede acı varsa hangi bölgede bir anne ağlıyorsa ellerini uzatmaya çalıştıklarını belirtti. Bulut, Türkiye'de bugün tekrar bir şeyler yapmaları gerektiği düşüncesiyle bir araya geldiklerini söyledi ve herkesi bu alanda işbirliği yapmaya davet etti.

Toplantıya Mardin'den katılan iş kadını Fatma Özmen, bölgede son üç ay içinde bir kaos yaşandığını, bir gökkuşağının renklerini içinde barındıran Türkiye'nin bunu hak etmediğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sare Davutoğlu Demokratikleşme ve Barış Sürecine En Büyük Destek Yine Milletimizden Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de Jandarma Ekipleri Bilgilendirme Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:39 Edirne'de Jandarma Ekipleri Bilgilendirme Çalışmalarına Devam Ediyor

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele eğitimlerini sürdürüyor. Uzunköprü ilçesine bağlı Bıldır ve Elmalı köylerinde halk pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, Kadın Destek Uygulamasını (KADES) tanıttı ve bilgilendirici broşür dağıttı. Ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı trafik jandarması timleri, Üyüklütatar köyünde vatandaşlara trafik eğitimi verdi ve temel trafik kuralları hakkında bilgilendirme yaptı. Bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceği belirtildi.

  • Samsun'da Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan Aranan Hükümlü Yakalandı
    11:38 Samsun'da Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan Aranan Hükümlü Yakalandı

    Samsun'da, nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, polis ekipleri tarafından yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışma sonucunda, sosyal medya hesaplarında gördüğü kredi başvurusu linkinin tıklanmasıyla gerçekleştirilen dolandırıcılık olayını gerçekleştiren kişi tespit edildi. Hakkında 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, emniyet tarafından gözaltına alındı ve işlemleri için emniyete götürüldü.

  • Mersin'de çalıntı kamyonetleri çalan şüpheli tutuklandı
    11:38 Mersin'de çalıntı kamyonetleri çalan şüpheli tutuklandı

    Mersin'in Akdeniz ilçesinde, güvenlik kameralarının yardımıyla tespit edilen şüpheli, çaldığı iki kamyonetle ilgili olarak tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalıntı kamyonetlerin bulunması için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda zanlının kimliği belirlendi ve hırsızlık olaylarına da karıştığı tespit edildi. Zanlı, gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • Denizli'de depremde hayatını kaybeden ailenin ismi kütüphaneye verildi
    11:37 Denizli'de depremde hayatını kaybeden ailenin ismi kütüphaneye verildi

    Denizli'nin Kale ilçesindeki Narlı İlkokulu'nda yapılan kütüphaneye, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Yalçın ailesinin ismi verildi. Enver Güner'in başvurusu sonucunda oluşturulan kütüphane, Yalçın ailesinin anısını yaşatacak bir mekan olarak hizmet verecek.

  • Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçına üç puan için gidiyor
    11:36 Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçına üç puan için gidiyor

    Çaykur Rizespor'un kanat oyuncusu Altin Zeqiri, iyi bir dönem geçirdiklerini belirterek, İstanbulspor maçına üç puan için gideceklerini söyledi. Zeqiri, takım olarak sezon sonu hedeflerine odaklandıklarını ve ligdeki maçları tek tek ele alarak en iyi şekilde sonuç almak istediklerini ifade etti.

  • Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor
    11:36 Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor

    TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Denizlispor, alt sıralardan kurtulma adına önemli olan karşılaşmaya 3 puan parolası ile hazırlanıyor. Denizlispor, 31 puanla 15. sırada bulunan ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    11:36 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart yerel seçimlerinde 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmenin oy kullanacağını ve 11 bin 520 personelin görev alacağını açıkladı. Şahin, güvenlik önlemlerinin sıkı bir şekilde alındığını ve kolluk görevlilerinin takviyelerle hazır olduğunu belirtti. Antalya'da seçmen iradesinin bağımsız, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde sandığa yansıyacağı bir seçim beklediklerini ifade etti.

  • Bodrum Belediyesi Yalıkavak Anaokulu'nun Temeli Atıldı
    11:35 Bodrum Belediyesi Yalıkavak Anaokulu'nun Temeli Atıldı

    Bodrum Belediyesi, vatandaşların katıldığı törenle Yalıkavak Anaokulu'nun temelini attı. Anaokulu, kış nüfusunun yüksek olması ve taleplerin artması üzerine planlanmıştır. Temel atma törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın temsilcisi ve diğer yetkililer katıldı. Anaokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir.

  • BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı
    11:35 BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı

    BBC, yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul'u mercek altına alarak, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'un önemine dikkat çekti. Analizde, muhalefetin birlik içinde olmadığı ve bu nedenle Cumhur İttifakı'nın adayının avantajlı olduğu belirtildi.


Advertisement