Sarıcakaya Tübitak 4006 Bilim Fuarı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Sarıcakaya Tübitak 4006 Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

Sarıcakaya Tübitak 4006 Bilim Fuarı Gerçekleştirildi

Sarıcakaya Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden ilginç 55 proje okul spor salonunda tanıtıldı.

03.06.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıcakaya Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden ilginç 55 proje okul spor salonunda tanıtıldı.

Hazırlanan projeler, Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler, Türkçe, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında yapıldı. Okul Müdürü Mehmet Kara ve proje koordinatörleri öncülüğünde hazırlanan fuarın açılışına; Sarıcakaya Kaymakamı Neslihan Kısa, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, İlçe Emniyet Amiri Hasan Duran Tomar, Şube Müdürü Ali Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Hikmet Aknur, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan projeler sayesinde öğrencilerin hayal gücünü ve becerilerini ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Güler, "Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı nesillerin yetişmesine katkı sağlayan faaliyetlerden biridir. Umarım ileride burada bir şeyler üreten çocuklarımız, sahip oldukları imkanlarla ve aldıkları eğitimlerle daha büyük eserler ortaya koyacaklar ve ilçemizi gelişme anlamında daha da ileriye götüreceklerdir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarındaki stantları tek tek gezen Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler ve protokol üyeleri, öğrencilerin yıl boyunca çalışıp hazırladıkları projeleri ile ilgili bilgi aldılar. Fuarda sergilenen 55 proje protokol üyeleri ve davetliler tarafından tam not alırken, öğrencilerin 5 aylık bir çalışmanın ardından ortaya koydukları eserlerden dolayı heyecanlı oldukları gözlerden kaçmadı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıcakaya Tübitak 4006 Bilim Fuarı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement