Sarıçam Belediyesi Yürüyüş Yolu ve Çevre Düzenlemesini Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Sarıçam Belediyesi Yürüyüş Yolu ve Çevre Düzenlemesini Tamamladı

Sarıçam Belediyesi Yürüyüş Yolu ve Çevre Düzenlemesini Tamamladı

Sarıçam Belediyesi Ocak 2013'de Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) imzaladığı protokol ile tahsisini üslendiği arazi üzerine yürüyüş yolu yaptı.

19.05.2013 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıçam Belediyesi Ocak 2013'de Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) imzaladığı protokol ile tahsisini üslendiği arazi üzerine yürüyüş yolu yaptı.

Kozan yolunun Sarıçam ilçe sınırlarında ÇÜ Ziraat Fakültesi arazisinin yola paralel olan bin 300 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde bir alan üzerinde bulunan çalılık ve mezbelelik alan üzerinde çevre düzenlemesi yapan Sarıçam Belediyesi bu çalışmayı tamamladı.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Aralık 2010'da dönemin rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayzin Küden'i ziyarete ederek bu bölgenin mezbelelikten kurtarılarak halka kazandırılmasının önemini anlatmış ve resmi başvuru ile buranın belediyeye tahsis edilmesini istemişti. Başkan Zenbilci bu girişimi ilgililerce olumlu karşılanmış ve Ocak 2011'de belediye ile ÇÜ arasında protokol imzalanmıştı.

Sarıçam Belediyesi hazırlamış olduğu peyzaj mimarı projesi kapsamında bölgede yüzlerce kamyon malzeme ile alanda dolgu çalışması yaptığını belirten Başkan Ahmet Zenbilci, "Her şeyden önemlisi, o bölge çalışarak ve mezbelelik bir alandı. Burada Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerini rahatsız eden uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelmişti. Biz bu proje ile öncelikli olarak çevre sakinlerinin mağduriyetini giderdik. Ayrıca burada bir yürüyüş yolu yaptık. Bir diğer unsurda yeşil alan kazanıldı. Çok güzel bir çevre düzenlemesi yaptık. Şuanda eksik olan üniversitenin ihata duvarını tamamlamadık. Bunu da yaptığımızda proje tamamlanacak. Bu hizmetin yapılmasında katkısı olan üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Remzi Oğuz Arık mahallelerimizin değerli sakinlerine hayırlı olsun diyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıçam Belediyesi Yürüyüş Yolu ve Çevre Düzenlemesini Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement