Sarıçam'da Okullara "Can Suyu" Projesi - Son Dakika
Yerel

Sarıçam'da Okullara "Can Suyu" Projesi

Sarıçam\'da Okullara "Can Suyu" Projesi

Sarıçam Kaymakamlığı ortaokul ve liselerde okulların eğitim kalitesini arttırmak için "Can Suyu" projesi başlattı.

13.12.2012 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıçam Kaymakamlığı ortaokul ve liselerde okulların eğitim kalitesini arttırmak için "Can Suyu" projesi başlattı.

Kaymakam Ali Taşkın Balaban'ın talimatı ile Halk Eğitim Müdürü Alpaslan Akıllı'nın başında bulunduğu kurul oluşturuldu. Kurul üyelerinin tanışma toplantısına Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve İlçe Müftüsü Murat Demir'de katıldı.

Kurul başkanı Alpaslan Akıllı, ilçede eğitim ve öğretimde kalitenin arttırılması için başta okul idareleri, milli eğitim, velilere büyük görevler düştüğünü belirterek, "Kaymakamımız Ali Taşkın Balaban'ın talimatı ile başladığımız bu yolda üç yıllık bir program yapıyoruz. Bu program içinde öğrencileri başarılı çalışma için eğitilmesi, Türkçe ve Matematik ders başarıları için çalışma yapmak. Başarılı olan öğrencileri, sinema, tiyatro gibi sanatsal etkinliklere götürmek, tarihi ve turistik gezilere götürerek ödüllendirmek gibi önemli faaliyetlerimiz olacak. Ayrıca okulların fiziki ve teknik eksikliklerin giderilmesi, başarılı olan veya olmayan tüm öğrencilerin varsa maddi ve manevi sorunlarına destek olmak için çalışma yürüteceğiz. Sportif etkinlikler düzenlemek istiyoruz" dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'de okulların başarılı olması için herkesin elini taşın altına katmasına dikkat çekerek, "Biz belediye olarak kanunlar çerçevesinde yardımcı olabiliriz. Bir çalışma yapılırken herkes elini taşın altına katmalı. Hep başkasından beklenmemeli. Birlik ve beraberlik içinde hareket edilmeli. Biz Sarıçam'da yapılan tüm güzel çalışmalara destek veriyoruz. Başta madde bağımlılığı ile mücadele olmak üzere öksüz ve yetim çocukların elinden tutmak ve onlara sahip çıkmak gibi de çalışmamız var" diye konuştu.

Müftü Murat Demir'de müftülük olarak ilçe gençliğinin iyi bir eğitim alması noktasında yapılan çalışmalardan memnun olduğunu, bundan sonra kendilerine düşen bir görev varsa bunu yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.

Toplantıya okul müdürleri ve okul idareleri tarafından belirlenen öğretmenler katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıçam'da Okullara 'Can Suyu' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement