Sarıgerme Köyünde Hortum Dehşeti - Son Dakika
Güncel

Sarıgerme Köyünde Hortum Dehşeti

Sarıgerme Köyünde Hortum Dehşeti

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı turistik Sarıgerme köyündeki hortum, ağaçları kökünden söktü, elektrik direklerini devirdi.

18.10.2013 11:24  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı turistik Sarıgerme Köyü'ndeki hortum, ağaçları kökünden söktü, elektrik direklerini devirdi, otellere ait şezlong ve şemsiyeleri parçaladı. Bazı köylüler, çatılardan kopan parçalar nedeniyle hafif yaralandı. Hortum nedeniyle beş tekne battı, iki tekne de sahile vurdu.

Ortaca İlçesi'ne bağlı Sarıgerme Köyü açıklarında bugün saat 11.30 sıralarında başlayıp köye ulaşan ve yaklaşık 45 saniye süren hortum, ortalığı savaş alanına çevirdi. Otellere ait şezlong ve şemsiyeler parçalanırken, ağaçlar kökünden söküldü, elektrik direkleri devrildi. Köydeki bir çok otel, ev ve bir derneğin çatısında hasar oluştu. Çatılardan kopan parçalar bazı köylülerin yaralanmasına neden oldu. Şans eseri ölen olmadı. Hortum nedeniyle 5 tekne battı, 2 tekne sahile vurdu. Eşek Adası'nda demirli teknelerden gelen yardım çağrısı üzerine Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'ndan bölgeye askeri helikopter gönderildi. Teknede mahsur kalanlar zodyak bot yardımıyla karaya çıkartıldı. Elektrik ve telefon kabloları koptu. Kopan kabloların tamir edilmesi için başlatılan çalışmalar sürerken, belediye görevlileri köye sevk edildi. Öte yandan hasar oluşan bir oteldeki turistlerin tahliye edildiği öğrenildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıgerme Köyünde Hortum Dehşeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement