Sarıgöl'de 2018 Üzüm İşçi Ücretleri Belirlendi - Son Dakika
Ekonomi

Sarıgöl'de 2018 Üzüm İşçi Ücretleri Belirlendi

MANİSA(AA) - Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2018 sezonu üzüm işçi ücretleri belirlendi.

18.07.2018 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA(AA) - Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2018 sezonu üzüm işçi ücretleri belirlendi.

Sarıgöl Ziraat Odasında düzenlenen komisyon toplantısında 2018 yılı üzüm işçi ücretleri belirlenerek açıklandı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, toplantının ardından yaptığı açıklamada, üzüm işçi ücretlerinin geçerliliğinin bir yıl olduğunu söyledi.

Üzüm işçilerinin günlük çalışma saatlerinin 8 saat olduğunu, ayrıca yevmiye dışı çalışanlarda kadınlarda bir saatin 10 lira ve erkeklerde 15 lira olduğunu belirten Ülgen, "2018 yılı için geçerli işçi ücretleri üzüm kesimi 60 lira, kasa döşeme 70 lira, üzüm örtü işçi yevmiyesi 90 lira, üzüm kelteri taşıma 90 lira, üzüm yükleme 120 lira, üzüm bandırma işçiliği 120 lira olarak belirlendi. Bu ücretlere ayrıca 5 lira da dayıbaşı ücreti eklenecektir. Yeni üzüm sezonumuz üreticilerimize hayırlı olsun." dedi.

Üzüm işçi ücretleri belirleme komisyonu toplantısına Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl Vergi Dairesi Müdürü Faruk Sakallı, İlçe Hayvan ve Orman Müdürlüğü ziraat mühendisi Yetkin Tekin, Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Eroğlu, Sarıgöl Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, üreticiler ve işçi temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sarıgöl'de 2018 Üzüm İşçi Ücretleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement