Sarıgöl'de Cengiz Ergün'e Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Sarıgöl'de Cengiz Ergün'e Büyük İlgi

Sarıgöl\'de Cengiz Ergün\'e Büyük İlgi

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl ilçe ve köylerini ziyaret etti.

06.12.2013 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl ilçe ve köylerini ziyaret etti. Sarıgöl'e bağlı 9 köyü ziyaret eden Başkan Ergün, gittiği her yerde büyük coşku ve ilgiyle karşılandı. Tüm vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, "Nasıl Manisa'da güzel hizmetleri ortaya koyduysak, aynısını sizlere de ulaştırmak boynumuzun borcudur. Bunun sözünü veriyorum" dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün iki günlük Sarıgöl ilçesi ziyaretinde ilk durağı Ahmetağa Köyü oldu. Başkan Ergün'e Sarıgöl ziyaretinde Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, MHP İl Başkanı Mehmet Ödevli, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, MHP Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk, Killik Belediye Başkanı Halil Kara, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Ok, Belediye Meclis Üyesi adayları Mehmet Kelleci, Naciye Gürlek, Cafer Güner, Necati Aydoğdu, Mehmet Akbay, Muammer İner, Mehmet Melemen, Derya Deniz, Metin Bilici, Ahmetağa Köyü Muhtarı Zeynel Urgancı ve çok sayıda köy sakini karşıladı. Ziyarette vatandaşlara üzerinde 'Ne mutlu Türküm diyene' yazılı atkı ve çocuklara da top dağıtıldı. Burada vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan MHP Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk, "Mutluyuz, heyecanlıyız. Çünkü 170 kilometreden hizmeti buraya getiren başkanımız burada. Ahmet Ağa Köyümüzde çocuk oyun parkı, yazın sıcakta kışın yağmurda bekleme sıkıntısını giderecek bir yolcu bekleme durağı var. Bunlar daha başlangıç" dedi.

Artık sorumluluğunuz daha fazla

Selçuk'un ardından söz alan Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Yakınlığınızdan dolayı sık sık Alaşehir'e geldiğinizde Alaşehir'deki değişimi görüyorsunuz. Karşımızdaki irade iktidardan olmayanı yaşatmamayı hedeflese de, biz Alaşehir'e hizmetlerimizi fazlasıyla götürdük. Artık sorumluluğumuz çok fazla. Artık herkes elini taşın altına koyacak, daha fazla sorumluluk alacak. Sizi buralarda öksüz bırakmayacak Cengiz Başkanımızı büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istiyoruz" dedi.

Gelir-gider dengesi oluşturduk

Ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Sarıgöl'ün büyükşehir kapsamında merkeze en uzak yerlerden bir tanesi olduğunu belirten Başkan Ergün, "Biz Manisa tarihindeki en yüksek oyla 2009 yılında bu göreve seçildik. Bu sürede bütçede çok önemli işler yaptık. Göreve geldiğimizde 65 milyon geliri olan belediyenin 96 milyon borcu vardı. Türkiye'de elektriği kesilen ilk belediye olduk. Vergi Dairesi ve SGK borçları nedeniyle hacizler başlatıldı. Çok şükür biz bunları kapatarak, gelir-gider dengelemesi yaptık. Bundan sonra her sene bütçede rekor üstüne rekorlar kırmaya başladık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden, açık, şeffaf ve hesap verebilir bir belediye olduk. Biz bundan büyük gurur duyuyoruz. Sadece belediye önünde 60 tane araç kiralanırken, bugün Manisa Belediyesi hemen 15 tane araç alarak, bu hizmeti devam ettiriyor. Yapılan çöp, park-bahçe hizmetlerinden önemli giderleri yok ettik. Sadece 80 bin TL geliri olan bir otogarımızı 280 bin TL kar eder hale getirdik" dedi.

Manisa yaşanır bir şehir haline geldi

Manisa'da 57 mahallenin tamamında, ayrım yapmadan girmedikleri sokak dahi bırakmadıklarını vurgulayan Başkan Ergün, "Altyapı, kanalizasyon, yağmursuyu, kaldırım, asfalt ve bütün mahallelerimizde sosyal alanlar, yeşil alanlar, oturma gruplarının tamamını yeniledik. Biz gelmeden önce mahallelerimizde, çarşımızda vatandaşlarımız gece 8'den sonra sokağa çıkmazdı. Yaşamayan bir şehirdi. Öncelikle 96 camimizin 80'inin aydınlatmasını yaparak, bütün okullarımızın duvar yenilemeleri, asfalt ve aydınlatmalarına kadar, sevgi yolları aydınlatmalarına kadar, kurum duvarları, tarihi mekanlar, medrese, külliye ve türbelerin aydınlatmalarını yaptık. Yaptığımız bu düzenlemelerle bir genç bayan gecenin 1'inde dahi rahatlıkla gezebiliyor. Manisa yaşanır bir şehir haline geldi. Bundan esnaflarımız faydalandı. Bu noktada çok büyük mesafe kaydettik" dedi.

Manisa'daki hizmetlerin aynısını sunacağız

Manisa'nın artık büyükşehir olduğunu da hatırlatan Başkan Ergün, "Tabi köylerimiz artık mahalle oluyor. Büyükşehir, büyük planlamayı getiriyor. Bütçesi 800 milyon ile 1 katrilyon arasında bir bütçe oluyor. Bu büyük pastanın emin ellerde dağıtılması lazım. Adaletli bir şekilde tüm ilçelerimize bu hizmetlerimizi yansıtıp, sizlere hizmetlerin ulaştırılması gerekiyor. Manisa'da yaptığımız hizmetlerin aynısını sizlere de yapmak, büyükşehirin görevi arasında olacak. Biz bütün Gediz'i katlediyoruz. Çevresel noktada yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi lazım. Katlettiğimiz zehirli suyu ovalarımızda kullanarak, oradan elde ettiğimiz ürünü yine kendimiz tüketiyoruz. Bu yatırımların ve eksikliklerin program halinde yapılacak. Çöp toplama işini bile ilçe belediyesi, büyükşehirle birlikte yapacak. İnşallah Necati Başkanımızla birlikte bu işleri Allah bizlere yapmayı nasip eder" diye konuştu.

İmkanlar ölçüsünde tüm talepler yerine getirilecek

Öncelikle köylerin ulaşım sorunlarının planlamalarının yapılarak, bunların çözümüne gidileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Daha düzenli bir şehir, daha düzenli bir mahallenin planlamaları yapılacak. İtfaiye hizmetleri buralara fazlasıyla gelecek. Ben sizlerden Necati Başkanımla beraber Sarıgöl'den 3 Belediye Meclisi çıkarmanızı istiyorum. Biz büyükşehir olduk ama bütçesi seçimlerden sonra büyüyecek. Biz Haziran ayına kadar yaptığımız çalışmalarla kendi imkanlarımızla ve bize gelen talepler doğrultusunda oyun grubu, oturma bankı, otobüs durağı, taş kaplaması gibi hizmetleri vermeye başladık. Merkeze bağlı 80 köyümüzün çöpünü toplamaya başladık. Alemşahlı Köyümüzde de burada 3,5 kilometre asfalt kaplama yaptık. Bunun sözünü Ramazan ayında vermiştik. İmkanlar dahilinde yapmaya çalışıyoruz. Bugünün şartlarında 780 köy ve 1440 mahallenin tamamına hizmet götürmek elbette kolay değil. Killik beldesinde bir düğün salonu yapıyoruz, Manisa Belediyesi imkânlarıyla. Park ve meydan düzenlemesi yaptık Kemaliye'ye. Sonuçta bize talepler gelecek, biz de imkanlar ölçüsünde bunları yerine getireceğiz" dedi.

İlçelerimizden 800 bayanı Manisa'da ağırladık

Çalışmaların bir ekip işi olduğunu belirten Başkan Ergün, "5 yıldır Belediye Başkan yardımcılarımızla hep istişare halinde olduk. Ben Sarıgöl'ü hem ilçeleriyle hem büyükşehir olarak sizlerden istemeye geldim. Nasıl Manisa'da güzel hizmetleri ortaya koyduysak, aynısını sizlere de ulaştırmak boynumuzun borcudur. Bunun sözünü veriyorum. Bu arada 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin yıldönümü olması nedeniyle tüm analarımızın, bacılarımızın gününü kutluyorum. Haydi Kadınlar Manisa'ya projesiyle 800 bayanı Manisa'ya taşıdık. Hizmetlerimize en iyi şahit olan bayanlarımız. Bir kez daha gününüzü kutluyorum. Bugün aramızda olan Belediye Meclis Üyesi adayı Cafer Güner Bey'i tebrik ediyorum. Aramıza hoş geldin. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

Şehitler Parkı sözü

Konuşmanın sonunda Ahmetağa Köyü'ndeki parkın Şehitler Parkı olarak düzenlenmesi talebi gündeme geldi. Konu ile ilgili söz veren Başkan Ergün, "Yan taraftaki parkın Şehitler Parkı olması talebini, büyükşehir olunca sözünü veriyorum. İsmini de Fevzi Tekeş Parkı olarak düzenleyeceğiz. Manisa'da gençlerimize, çocuklarımıza geçmişi unutmamaları için, Türklüğü unutmamaları için Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu yaptık. Geldiğinizde mutlaka görmenizi istiyorum" dedi.

Alemşahlı'da Ergün'e sevgi seli

Başkan Ergün ve beraberindekilerin bir sonraki durağı Alemşahlı Köyü oldu. Büyük bir coşku ve kalabalık tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Ergün, tüm vatandaşlarla tek tek el sıkıştı. Ergün ve beraberindekileri Alemşahlı Köyü Muhtarı Ahmet Kocaman karşıladı. Vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk, Alemşahlı'nın 3,2 kilometre uzunluğundaki köyünün asfaltlanmasını tamamladıklarını belirterek, bu süreçte kendilerine inanmayanlar olduğunu ve yolun asfaltlanamayacağını söyleyenler olduğunu hatırlattı. Bu süreçte sabır gösterdiklerini ve gelinen noktada asfaltı tamamladıklarını belirten Selçuk, "Biz asfaltı yaparken ova yollarını da biz yapacağız diyenler hala harekete geçmediler. Ova yollarının yapılacağının ben buradan sözünü veriyorum" dedi.

Köy meydanı da düzenlenecek

Daha sonra Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Alemşahlı'da kendilerini sıcak bir şekilde karşılayan vatandaşlara teşekkürlerini sunan Başkan Ergün, Manisa Belediyesi'nde geçen 4,5 yıllık süre içerisinde yapılanları anlattı. Konuşmasının ardından Manisa Belediyesi tarafından Alemşah'ta yapımı tamamlanan 3,5 kilometrelik asfalt yolda inceleme yapan Başkan Ergün, köy meydanında düzenleme yapacaklarının da sözünü verdi.

Dindarlı'da yürek burkan ziyaret

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ziyaretlerine Dindarlı Köyü ile devam etti. Burada ziyaretine Ahmet Yoldaş İlköğretim Okulu ziyaretiyle başlayan Başkan Ergün, eğitimciler ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanırken, okula yaptırdığı hizmetler nedeniyle teşekkür edildi. Başkan Ergün ayrıca geçtiğimiz yıl çıkan yangında üç çocuğunu kaybeden Gülbahar ve Nihat Keskin ailesine başsağlığı temennisinde bulundu. Acılı aileye sabır dileyen Başkan Ergün, hayatını kaybeden Ali, Sinem ve Sıla adına okul bahçesine Manisa Belediyesi tarafından yaptırılan oyun parkında da incelemelerde bulundu. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün daha sonra köyde pekmez yapan bir bayanında yanına giderek, pekmez yapımı hakkında bayandan bilgi aldı. Başkan Ergün, daha sonra köy meydanında vatandaşlarla bir ayara geldi. Burada Köy Muhtarı Yahya Birgili ve köylüler tarafından büyük coşkuyla karşılanan Başkan Ergün, vatandaşlarla tek tek tokalaştı.

Dindarlı Camii'ne destek sözü

Burada da köy sakinlerine hitaben konuşma yapan Başkan Ergün, Manisa'da üç yılda 100 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, kentin Büyükşehir olmasıyla birlikte bu hizmetlerin il geneline yayılacağını söyledi. Birilerinin büyükşehir olmasıyla birlikte pastanın büyüyeceğini söylediğini, ancak kendisinin bunu pasta olarak nitelendirmediğini ifade eden Başkan Ergün, "Önemli olan büyükşehirde bütçeyi çalmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden adaletli dağıtabilmek. Benim malvarlığım torunumun torununa yetecek kadar var Allaha çok şükür. Biz bu hizmetleri gönül bağıyla yapıyoruz. Bu nedenle bu işi ehline bırakın" dedi. Dindarlı Köyü sakinlerinden destek isteyen Başkan Ergün, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Ergün'e Dindarlı sakinleri destek sözü verdi. Başkan Ergün konuşmasının sonunda Muhtar Birgili'nin talebi üzerine Dindarlı Köyü'nde yapımı devam eden camiye de 300 torba çimento sözü verdi.

Gösterdiğiniz ilgi heyecanımızı arttırıyor

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekilerin bir sonraki durağı Dadağlı köyü oldu. Burada da Köy Muhtarı Mehmet Aktürk ve köylüler tarafından ilgiyle karşılandı. İlk olarak köy meydanında bulunan kahvehaneleri ziyaret eden Başkan Ergün, MHP Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk ile birlikte vatandaşlarla tokalaştı. Başkan Ergün yapımı büyük ölçüde tamamlanan köy camiinde de incelemelerde bulundu ve caminin aydınlatma çalışmalarını yapacağının sözünü verdi. Daha sonra köy meydanında vatandaşlara hitaben konuşmalar yapıldı. İlk sözü MHP Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk aldı. Selçuk, 170 kilometre öteden kendilerini ziyaret eden, hizmet getiren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve ekibine teşekkür etti. Köylerde büyük ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Selçuk, bu ilgi karşısında heyecanlandıklarını ve yerel seçimlere emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.

Hizmetlerimiz artarak devam edecek

Dadağlı Köyü'nde vatandaşlara seslenen Manisa Belediye Başkanı Ergün ise, ilçeleri tek tek gezmeye başladıklarını hatırlatarak, bu çerçevede iki günlerini de Sarıgöl'e ayırdıklarını söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana 4,5 yılı geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Ergün, 65 milyon TL'den aldıkları bütçeyi 200 Milyona nasıl taşıdıklarından bahsetti. Hizmeti doğulu-batılı ayrımı yapmadan, partili ayrımı yapmadan her noktaya ulaştırdıklarını dile getiren Başkan Ergün, birlik, beraberlik mesajları verdi. Başkan Ergün, "Allah nasip ederse Necati başkanımız Sarıgöl'de, bizde büyükşehirde en güzel hizmeti sizlere vermeye çalışacağız. Köylerimizin ne kadar eksiği varsa birer birer tamamlayacağız. Şu anda mevcut bütçemizle sizlerde ufakta olsa oturma bankları, minibüs durağı gibi hizmetler veriyoruz. İnşallah bu hizmetler artarak devam edecek" diye konuştu. Başkan Ergün kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen bayanlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yaptıklarımız ortada

Köy ziyaretlerine Karacaali Köyü ile devam eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, köy girişinde Muhtar İbrahim Taşdelen ve köylüler tarafından karşılandı. İlk olarak köyde yapımı devam eden cami de inceleme yapan Başkan Ergün, talep üzerine camiye 200 torba çimento sözü verdi ve diğer eksikliklerinde giderileceğini söyledi. Başkan Ergün daha sonra köy esnafını ziyaret ederek, köy meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada köylülere hitaben bir konuşma yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Manisa'da yapılan hizmetlerle ilgili köylüleri bilgilendiren Başkan Ergün, Manisa'da hizmet girmeyen sokağın kalmadığını belirterek bu hizmetlerin ilçelere, beldelere ve köylere de yayılmaya başladığını söyledi. Ziyaret ettikleri köylerde eksiklikleri de görme fırsatı bulduklarını ifade eden Başkan Ergün, bu eksikliklerin de en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi. Manisa Belediyesi olarak ilçelerden bayanları ve muhtarları Manisa'ya getirdiklerini ifade eden Başkan Ergün, "Bu gezilerde projelerimizi görüyor ve takdir ediyorsunuz. Allah bize bu hizmetleri il bütününe de yapmayı nasip etsin. Yaptıklarımız ortada, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre kararınızı verin. İnşallah bize gösterdiğiniz bu ilgi sandığa da yansır" diye konuştu.

Oyunuza ve geleceğinize sahip çıkın

Başkan Ergün, Kızılçukur Köyü'nü de ziyaret etti. Burada Kürşat Gürbüz adlı çocuğun sünnet düğününe katılan Başkan Ergün, Gürbüz ailesini tebrik etti, sünnet çocuğuna çeyrek altın taktı. Daha sonra köy kıraathanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ergün, burada yaptıkları ve yapacakları hizmetler hakkında bilgiler verdi. Yeni dönemde vatandaşların 4 oy kullanacaklarını hatırlatan Başkan Ergün, "Bunlardan 1 tanesi muhtar seçimi için. Bir tanesi ilçe belediye başkanı, bir tanesi meclis üyeliği ve bir tanesi de büyükşehir belediye başkanı için kullanılacak. Hata yapmayın, oyunuza, sandığınıza ve geleceğinize sahip çıkın" dedi.

Tırazlar, Çanakçı ve Bağlıca'da İlgiyle Karşılandı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl'deki birinci gün programını, Tırazlar, Çanakçı ve Bağlıca köyleri ile tamamladı. Gittiği tüm köylerde yoğun ilgi ve coşku ile karşılanan Başkan Ergün, Manisa Belediyesi'nde görevde bulundukları 4,5 yıllık süre içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 31 Mart 2014 günü yapılacak olan yerel seçimlerin tüm Türkiye'ye ve Manisa'ya hayırlar getirmesini dileyen Başkan Ergün, "Allah hakkımızda hayırlı olanı versin. İnşallah büyükşehirde Manisa'mıza kazandırdığımız güzellikleri sizlere de kazandırmak, bizlere nasip olur" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sarıgöl'de Cengiz Ergün'e Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement