Sarıgöl'de hayırsever desteğiyle "Pandemi Tedavi Merkezi" yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıgöl'de hayırsever desteğiyle "Pandemi Tedavi Merkezi" yapılıyor

Sarıgöl\'de hayırsever desteğiyle "Pandemi Tedavi Merkezi" yapılıyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde hayırsever Hüseyin Gümüşlü, Sarıgöl Devlet Hastanesi bahçesine "Pandemi Tedavi Merkezi" yaptırmaya başladı.

27.10.2020 14:49  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde hayırsever Hüseyin Gümüşlü, Sarıgöl Devlet Hastanesi bahçesine "Pandemi Tedavi Merkezi" yaptırmaya başladı.

Hastane bahçesinde 150 metrekarelik alan üzerine 4 odalı merkezin kasım ayının sonunda tamamlanması bekleniyor.

Sarıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Karaduman, yaptığı açıklamada hayırsever Gümüşlü'nün 7 yıl önce 112 Acil Servis ekiplerin kullanacağı binayı yaptırdığını belirterek, şunları söyledi:

"Hayırsever Hüseyin Gümüşlü'nün sağlığa verdiği hizmetler saymakla bitmez. Hastanemizin çeşitli ihtiyaçlarını karşıladı. Bu kez de ricamızı kırmadı ve 150 metrekarelik alana Pandemi Tedavi Merkezi yaptırmaya başladı. Koronavirüs tehlikesi geçene kadar burada hastalara hizmet verilecek. Tehlike geçtiğinde ise bu bina diş polikliniği olarak hizmet verecek."

85 yaşındaki Hüseyin Gümüşlü de hayır yapmayı çok sevdiğini dile getirerek ilçede 41 yıl vergi rekortmeni olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

İlçesi için yararlı işlerde yer aldığı için mutlu olduğunu vurgulayan Gümüşlü, şöyle konuştu:

"Ben işi hayatıma çobanlık yaparak başladım. Daha sonra tüccarlık yapmaya başladım. Ardından petrol istasyonu açtım. Derken zirai ilaç satışına girdim. İlçede 41 yıl vergi rekortmeni oldum. Önce vergimi vererek huzur buldum. Bu bana yetmedi. Kazandığım parayı ilçem için yapılacak olan eserlere vermeye başladım. Çobanlık yaparken köyüm olan Tırazlar'da 'bir gün zengin olursan okul yaptıracağım' sözünü verdim. Ben ilkokul mezunuyum. Şimdi kendi mahallemde adımın verildiği ilkokul ve ortaokul yaptırdım. Sarıgöl'de cami yaptırdım. Her mahalleye kuran kursları açılmasında yardımcı oldum. Fakir gençlerin evlenmesine yardımcı oldum. Şimdi de Sarıgöl Devlet Hastanesine Pandemi Tedavi Merkezi yaptırıyorum. İlçem için yararlı eserler yapınca çok mutlu oluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıgöl'de hayırsever desteğiyle 'Pandemi Tedavi Merkezi' yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement