Sarıgöl'ün 9 Mahallesine 135 Kilometre Altyapı - Son Dakika
Güncel

Sarıgöl'ün 9 Mahallesine 135 Kilometre Altyapı

MASKİ Genel Müdürlüğü, 28 milyon TL yatırımla Sarıgöl'ün 9 mahallesinde altyapı, üstyapı, içme suyu deposu ve foseptik imalatları gerçekleştiriyor.

25.12.2018 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplamda 135 kilometre altyapı, 284 bin metrekare de kilit parke taş döşemesi olan proje kapsamında 7 mahallede altyapı, 5 mahallede ise üstyapı işi tamamlandı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi ile hem köyden hem de belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerini altıyla üstüyle yenilemeye devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen proje kapsamında Sarıgöl'ün 9 mahallesi daha MASKİ ile dönüşümü yaşıyor. Dört bir koldan devam eden proje ile Günyaka, Kahramanlar, Kızılçukur, Tırazlar, Doğuşlar, Ziyanlar ve Yeşiltepe mahallelerinde altyapı işleri noktalandı. Afşar ve Karacaali'de ise çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Mahalleler MASKİ ile uzun yıllar kullanacakları sağlıklı altyapılara kavuşurken 9 mahallede toplamda 135 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı sağlıklı hale getirilmiş olacak.

Üstyapı da yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmalarının bittiği mahallelerde üstyapı çalışması da gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kahramanlar, Tırazlar, Doğuşlar, Yeşiltepe ve Ziyanlar'da üstyapı işi noktalandı. Afşar, Günyaka ve Kızılçukur'da kilit parke taş döşeme çalışmaları ise devam ederken Karacaali'de de kısa süre içerisinde başlayacak. Mahallelere toplamda 284 bin metrekare kilit parke taş döşenecek.

İçme suyu deposu ve foseptik imalatları da yapılıyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, mahallelerde tam anlamıyla bir dönüşüm yaşanması için içme suyu deposu ile foseptik ihtiyaçlarını da karşılıyor. Proje kapsamında,Karacaali, Tırazlar- Çanakçı ve Ziyanlar'a içme suyu deposu kazandırılacak. Altyapı anlamında daha sağlıklı mahalleler için ise Günyaka Mahallesi'nde foseptik kuyusu inşa edildi. Afşar, Kahramanlar, Karacaali ve Ziyanlar'a da foseptik kazandırılacak.

101 Mahalle Projesi ile 5 mahallenin alt ve üstyapısı yenilendi

İlçede 101 Mahalle Projesi kapsamında ise Dindarlı, Güneydamları, Şeyhdavutlar, Baharlar ve Yukarıkoçaklar mahallelerinde 80 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı döşeme işine imza atıldı. 5 Mahallede 2 milyon 700 bin TL yatırıma hayat verildi.

"Çalışmalarımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun"

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, il genelinde büyük çapta alt ve üstyapı işleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Mahallelerimizde yıllar önce döşenmiş ve ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniliyoruz.Hatta kimi mahallelerimizde altyapılar ya kısmi olarak var ya da hiç altyapı yok. Bu tür eksiklikleri gidermek için kurum olarak ortaya koyduğumuz ikinci altyapı projesi olan 154 Mahalle Projemiz ile çalışmalarımız Sarıgöl ilçemizde de devam ediyor. Mahallelerimizi daha sağlıklı alt ve üstyapı ile tanıştırmak için yürüttüğümüz çalışmalar hemşerilerimizin yüzünü güldürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün büyük önem verdiği bu projelerimiz ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerini merkez mahalleler gibi sağlıklı bir şekilde yeniden inşa etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sarıgöl'ün 9 Mahallesine 135 Kilometre Altyapı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.

  • Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak
    10:53 Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını yükseltme kararı aldığını ancak süt yemine zam geldiğini belirterek, süt parasının üreticinin cebine girmeden çıktığını söyledi. Gürer, artan ahır giderini ve yem fiyatlarını düşürmeden çiğ süt fiyatının besicinin yarasına merhem olmayacağını ifade etti.

  • Pendik'te Ehliyetsiz ve Sigortasız Şekilde Drift Yapan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem Uygulandı
    10:52 Pendik'te Ehliyetsiz ve Sigortasız Şekilde Drift Yapan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem Uygulandı

    Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü, Pendik'te ünlü market zinciri Migros'un aracıyla drift atan ehliyetsiz ve sigortasız sürücüye 65 bin 877 TL cezai işlem uyguladı. Sürücü ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan adliyeye sevk edildi.

  • Tekirdağ'da Ambulans Personeline Saldıran Jandarma Uzman Çavuş Açığa Alındı
    10:52 Tekirdağ'da Ambulans Personeline Saldıran Jandarma Uzman Çavuş Açığa Alındı

    Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran jandarma uzman çavuş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatılırken, uzman çavuşun ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

  • Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi
    10:52 Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi

    Afyonkarahisar, Türkiye'nin önemli kavşak kentlerinden biri olarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 4 milyonun üzerinde araç geçişi yaşadı. Antalya, İzmir, Denizli ve İstanbul yönüne olan geçişlerin çoğunlukta olduğu belirtilirken, bazı kişilerin kent merkezine giriş yaparak kaymaklı ekmek kadayıfı, sucuk ve lokum gibi ürünler alışverişi yaptığı ifade edildi.

  • ÇBK Mersin ve Fenerbahçe, play-off final serisinde karşı karşıya gelecek
    10:52 ÇBK Mersin ve Fenerbahçe, play-off final serisinde karşı karşıya gelecek

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin ile Fenerbahçe, yarın karşı karşıya gelecek. İlk iki maçı kaybeden ÇBK Mersin, saha avantajını kullanarak galibiyeti hedefliyor. Seride 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluğunu ilan edecek.


Advertisement