TDP Genel Başkanı Sarıgül, yeni asgari ücreti değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

TDP Genel Başkanı Sarıgül, yeni asgari ücreti değerlendirdi

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bugünkü şartlar ve koşullarda, ülkemizin koşullarına baktığımız zaman asgari ücreti ilk etapta olumlu olarak değerlendiriyoruz.

22.12.2022 16:46  Güncelleme: 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bugünkü şartlar ve koşullarda, ülkemizin koşullarına baktığımız zaman asgari ücreti ilk etapta olumlu olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Sarıgül, Ankara dönüşü İstanbul Havalimanı VIP salonu çıkışında basın mensuplarına, 2023 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti olarak açıklanan rakamı olumlu karşıladıklarını belirten Sarıgül, şunları kaydetti:

"Bugünkü şartlar ve koşullarda, ülkemizin koşullarına baktığımız zaman asgari ücreti ilk etapta olumlu olarak değerlendiriyoruz. Sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. TDP olarak asgari ücrete verilen rakam son derece olumludur. Ancak farklı bir önerimiz var. Asgari ücreti siyasetin gündeminden kaldırmak ve siyasetin malzemesi yapmamak için her dört ayda bir enflasyon şartlarına göre asgari ücret mutlaka güncellenmelidir. Asgari ücret dönemi geldiği zaman bir siyasi parti 25 lira, öbürü 15 lira... Bu mantık doğru bir mantık değildir. TDP olarak sorumluluğumuzun bilincinde olan bir partiyiz. Her dört ayda bir enflasyon durumuna göre asgari ücret sabitlenmeli ve siyasetin malzemesi olmaktan çıkarılmalıdır."

TDP Genel Başkanı Sarıgül, yeni asgari ücreti değerlendirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TDP Genel Başkanı Sarıgül, yeni asgari ücreti değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement