Sarıgül Karacabey'de Vatandaşlarla Buluştu - Son Dakika
Politika

Sarıgül Karacabey'de Vatandaşlarla Buluştu

Sarıgül Karacabey'de vatandaşlarla buluştuBURSA - Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması için Karacabey'de temaslarda bulundu.

04.04.2017 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgül Karacabey'de vatandaşlarla buluştu

BURSA - Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması için Karacabey'de temaslarda bulundu.

Karacabey İlçe Başkanlığını ziyaret eden Mustafa Sarıgül, partililerle sohbet etti. Referandumu değerlendiren Sarıgül, "Oldu bitti anayasanın ülkemize hiçbir faydası olmaz. Kardeşlik ve barışın anayasası olması lazım. Ülkemizin güçlenmesi için yurttaşlarımızın yüzde yüzünün güleceği bir anayasa yapmamız lazım" dedi.

Anayasanın toplumsal uzlaşma olmadan çıkmasını doğru bulmadığını da ifade eden Sarıgül, "Bunu gerçekten üzüntüyle karşılıyorum. Keşke bir seçime gidilmeden önce bir uzlaşma sağlansaydı. Kaldı ki partimiz bu konuda çok önemli adımlar attı. Ama ne yazık ki gerekli ilgili göremedi. Ben yaptım oldu mantığı doğru değildir. Bugün Suriye'de demokrasi var mı? İran'da demokrasi var mı? Irak'ta demokrasi var mı? Libya'da demokrasi var mı? Hiçbir yerde yok. Tek islam ülkesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde demokrasi var. Bu demokrasiyi kesintiye uğratmayalım. Bu demokrasiyi sıkıntıya sokmayalım. Bir gün gelecek ki bu anayasayı yurttaşlarımızın önüne uzatanlar bile diyecekler ki biz yanlış karar vermişiz. Doğru karar vermemişiz" diye konuştu.

Sarıgül, "Bu anayasa 12 Eylül anayasasıdır. Bu anayasa değişmelidir. Ama tüm siyasi partileri sivil topluma sorularak değiştirilmedir. Başbakanlığın kaldırılması doğru bir mantık değildir. 12 Eylül'den önce parlamento ve senato hem de cumhurbaşkanı vardı. Parlamentonun gözünden kaçan bir şeyler varsa parlamento o yasalar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın mutsuzluğu ile ilgili ise millet adına düzenleme yapıyordu. Siz parlamentoyu kaldırıyorsunuz dışarıdan bakan atıyorsunuz. Bu oylamanın sonucu hayır da olsa hemen pazartesi günü sivil anayasa yapmak için yollara düşmek lazım. Bunun için de toplumsal uzlaşma aranması lazım" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül ilçe teşkilatını ziyareti sonrasında, ilçe merkezinde esnaf ve kahvehaneleri gezerek vatandaşla bir araya geldi.

Sarıgül Karacabey\'de Vatandaşlarla Buluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sarıgül Karacabey'de Vatandaşlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement