"Sarıkamış 1915/eve Dönüş" Filminin Çekimleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

"Sarıkamış 1915/eve Dönüş" Filminin Çekimleri Sürüyor

"Sarıkamış 1915/Eve Dönüş" adlı filminin çekimleri, Sivas'ın Divriği ilçesinde zor şartlar altında devam ediyor.

29.02.2012 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Sarıkamış 1915/Eve Dönüş" adlı filminin çekimleri, Sivas'ın Divriği ilçesinde zor şartlar altında devam ediyor.

Filmin yapımcılarından Böcek Yapım Koordinatörü Pelin Ekinci Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sarıkamış 1915/Eve Dönüş" adlı sinema filminin çekimlerinin Divriği ilçesine bağlı Çobandurağı köyünde 3 haftadır devam ettiğini söyledi.

Hava sıcaklığının eksi 22 dereceye kadar düştüğü köyde çekimlerin çetin kış şartları gerçekleştirildiğini anlatan Kaya, Divriği'ye yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Çobandurağı köyünü, senaristlerin ve yönetmenlerin hayal ettiği bir yer olması nedeniyle seçtiklerini belirtti.

Çobandurağı köyünün adeta doğal bir plato olduğunu vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Sinema filmimizin çekimlerinin üçüncü haftasındayız. Filmimiz için hazırlıklara burada yaklaşık 7 hafta önce başladık, ekiplerimiz buraya yerleşti. 100 kişinin üzerinde bir ekiple oldukça yoğun kış koşullarında, son 33 yılın en soğuk kışında diyebileceğimiz koşullarda çekimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Çekimlerimiz yaklaşık iki hafta daha sürecek. Bir hafta yine Çobandurağı köyünde, daha sonra da Sivas merkezde ve Suşehri ilçesinde çekimlerimiz olacak. Ön hazırlıklarda dekor ekibimiz, sanat ekibimiz ve prodüksiyon ekibimiz burada çeşitli düzenlemeler yaptı. Çobandurağı köyü bizim senaryomuzda, yönetmenimizin ve senaristlerin hayal ettiği köye herhalde en uygun köydü. Daha iyisini bulamazdık. Filmimiz 1915 yılında geçiyor. Bu nedenle çeşitli mekan ve sanat düzenlemeleri yapıldı. Burası, bizim için neredeyse doğal bir plato oldu. Çok keyifli zaman geçiriyoruz. Tabii ki şartlar zor, eksi 20-22'leri gördük. Her sabah 04.30'da kalkıyoruz, gün boyunca, hatta bazen geceleri burada çalışıyoruz."

Filmin konusu hakkında da bilgi veren Kaya, "İsminden de anlaşılacağı gibi binlerce askerimizi kaybettiğimiz Sarıkamış Harekatı sonrası yaşanan savaş ve kargaşa ortamında birbirlerinden çok farklı ama tek amaçları eve dönmek olan 7 insanın karşılaşma hikayesi. Bu insanların vahşi, ıssızlığın ortasında, terk edilmiş bir köyde birbirleriyle olan ilişkileri ve hayatta kalma mücadeleleri anlatılıyor. Bu tarz filmler genelde kontrollü stüdyo ortamlarında çekilir ama biz böyle doğal bir ortam bulmuşken, böyle güzellikte bir yer bulmuşken çekimlere başladık. Kış koşulları da bizi yıldırmadı ve bu koşullarda çekim yapmaya karar verdik. Yıl sonunda ya da 2013 yılının ilk çeyreğinde vizyona girmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Filmin Böcek Yapım, Mars Entertainment Group ve Bubi Film ortak yapımcılığında çekildiğini ifade eden Kaya, "Yönetmen Alphan Eşeli'nin ilk filmi olan ve senaryosu Serdar Tantekin ile Alphan Eşeli tarafından yazılan filmin oyuncu kadrosunda Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin, Muharrem Bayrak, Şevket Süha Tezel, Sıla Çetindağ ve çocuk oyuncu Myraslava Kostyeva Akay yer alıyor" dedi.

Bu arada, çekim platosu olarak kullanılan Çobandurağı köyünün yaklaşık 500 yıllık geçmişi olduğu belirtildi. Köyde yer alan ve harabeye dönmüş yapıların en az 200 yıllık olduğu ifade edildi. Köyün Çekül Vakfının gündeminde olduğu, yörede fotoğraflama ve etüt çalışmaları yapılacağı kaydedildi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sarıkamış 1915/eve Dönüş' Filminin Çekimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement