Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümü

Sarıkamış Harekatı\'nın 99. Yıl Dönümü

Antalya ve Muğla'da, Sarıkamış şehitleri anısına yürüyüş düzenlendi.

05.01.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya ve Muğla'da, Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla "Sarıkamış  Şehitlerini Anma Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yapılan yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ünlü, gençlik liderleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüşe başlayan grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla Karaalioğlu Parkı'na kadar yürüdü.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Hacıcaferoğlu, Sarıkamış'ta donarak ölen 100 binlerce şehidi Antalya'da andıklarını söyledi.

Sarıkamış'daki şehitlerin milli birlikteliğini, vatan için nasıl mücadele verdiklerini ve vatanın nasıl kurulduğunu anlatmanın önem taşıdığını dile getiren Hacıcaferoğlu, yürüyüşte farkındalık yaratarak, geçmişte yaşananları insanlığa anlatmayı hedeflediklerini ifade etti.

Hacıcaferoğlu, Sarıkamış'ı, Çanakkele'yi, orada savaşan şehitleri anmanın birlik ve beraberliği pekiştireceğini vurgulayarak, katılan ve duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Yürüyüşün ardından Muratpaşa Müftüsü Celil Karaca, şehitler için dua etti.

Muğla

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan "Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Projesi" kapsamında Valilik önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenciler ve vatandaşlar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Recai Güreli Caddesi, Kız Meslek Lisesi Bulvarı'ndan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne kadar yürüdü.

Yürüyüşte öğrenciler ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan sana canım feda" şeklinde slogan attı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından hazırlanan proje kapsamında yürüyüş düzenlendiğini söyledi.

Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen programla gençlere bu bilinci aşılamak istediklerini anlatan Çeker, "Sarıkamış'ta olamasak da bu etkinlikle şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek istiyoruz. Türk gençliği, Atasının izinde, şehitlerinin peşinde, bu milletin topraklarına sahip çıkmak ve toprakların nasıl kazanıldığını tekrar dünyaya vurgulamak amacıyla organizasyonu gerçekleştiriyor" diye konuştu

Tarihini iyi bilen gençlerin, kendinden emin adımlarla geleceğe yön verebileceğine işaret eden Çeker, "Yürüyüşle şehitlerimizin bu vatan için neler feda ettiğini bir kez daha görüyoruz. 81 ilde bu organizasyon gerçekleşiyor. Bu tarihi günler çok önemli. Biz, Muğla'da şehitlerimizi dualarla anıyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum " diye konuştu.

Törene Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, daire müdürleri, öğrenciler, sporcular vatandaşlar ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yetkilileri katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement