* Sarıkamış Harekatı Sırasında Donarak Şehit Düşen Mehmetçikleri Anmak İçin Düzenlenen 'Top Yolu... - Son Dakika
Güncel

* Sarıkamış Harekatı Sırasında Donarak Şehit Düşen Mehmetçikleri Anmak İçin Düzenlenen 'Top Yolu...

* Sarıkamış Harekatı Sırasında Donarak Şehit Düşen Mehmetçikleri Anmak İçin Düzenlenen \'Top Yolu...

Haber.Ezgi ÇAPA Kamera.

27.11.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köy okulu için alınan malzemeler törenle Çoban Umut Ateş'e verildi

Haber: Ezgi ÇAPA Kamera: Özgür ARSLAN/ İstanbul DHA Sarıkamış Dayanışma Grubu'nun Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçikleri anmak için düzenlediği 'Top yolu yürüyüşü' sırasında kaybolan bir çantayı bularak sahibine ulaştıran Çoban Umut Ateş'e Gayrettepe Dedeman Otel'de düzenlenen törenle köyünün okulu için gerekli eğitim malzemeleri teslim edildi. Şişli Rotary Kulübü'nün düzenlediği törende "Meslek Başarı Ödülü" yerine köyünün okuluna 'fotokopi makinası' isteyen Çoban Umut, köyüne bir çok malzeme ile dönecek.

ÇANTAYI KARGOYLA ANKARAYA GÖNDERDİ

Sarıkamış şehitlerini anmak için, Allahü Ekber Dağları'ndaki 'Topyolu' yürüyüşü sırasında çantasını kaybeden veteriner hekim Fidan Yüksek'in çantasını bölgede büyükbaş hayvan otlatan çoban Umut Ateş buldu. Çantanın içinde cep telefonu ve kişisel eşyalar bulunduğunu gören Ateş, çantanın Topyolu Yürüyüşü'ne katılan grubundan bir kişiye ait olduğunu tahmin ederek yürüyüş sırasında mihmandarlık yaptığı Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i aradı. Sönmez'den adres bilgilerini alan Ateş, çantayı kargoyla Ankara'ya gönderdi. Rotary Kulübü ve Sarıkamış Dayanışma Gönüllüleri Çoban Umut Ateş'i davranışı nedeniyle ödüllendirmek istedi. Kensine ödül verilmek istendiği öğrenen Umut Ateş, ödül yerine köyündeki okula 'fotokopi makinesi' alınmasını talep etti. Bunun üzerine Rotary Kulübü üyeleri yardım kampanyası düzenleyerek Horasan'a bağlı Çamlıkale'deki köy okulu için fotokopi makinesinin yanı sıra 2 masaüstü bilgisayar, 1 dizüstü bilgisayar, 1 projeksiyon cihazı, 8 büyük harita ve dünya küresi, 2200 kitap, eğitim için gerekli oyuncak ve programlar topladı. Çoban Umut Ateş'e plaket taktim edilirken, Ateş de Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı ve Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'e ve Şişli Rotary Kulübü Başkanı Barış Altay'a hayvan otlatırken bulduğu Kafkas cephesinde kullanılmış bir bomba ile memleketinden getirdiği tespih ve bal hediye etti.

SAVCILAR, BANKACILAR KÖYÜNE UMUT KADAR FAYDALI OLMADI Törende konuşan Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Anadolu köylüsü yaşamın sırrına biz şehirlilerin olmadığı kadar ermiştir. Türk milletinin vatanına olan sevgisi ve bağlılığı, dürüstlüğü, saflığı, ahlakı ve terbiyesi tarihsel bir gerçektir. Bu miraslar çok asil sevgilerdir ve özellikle Türk ulusu için kutsal değerlerdir" şeklinde konuştu. Şehir yaşamının duygusal yönden kayıplara neden olduğunu söyleyen Sönmez, "Dağda yaşayan gece gündüz orada yaşayan bir çobanın asil davranışı bize bu hassasiyeti yitimek üzere olduğumuzu öğretti. Umut'a Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' dediği köylü olduğu için teşekkür ediyorum" dedi. Sönmez, Çoban Umut'un köyünden savcılar, il genel müdürleri, bankacıların yetiştiğini ancak hiçbirisinin köyüne Çoban Umut kadar faydalı olmadığını ifade etti.

SADECE FOTOKOPİ MAKİNASI BEKLİYORDUM 29 yaşında ve lise terk olan Umut Ateş sadece fotokopi makinası beklediğini söylerek "Köyün öğretmeleriyle de konuşmuştuk, böyle birşey aklımızdan geçmiyordu. Köyde fotokopi makinası yoktu. Sağ olsun onlar kırmadı, daha fazlasını verdiler" şeklinde konuştu. Dr. Bingür Sönmez de bekar olan Umut Ateş'in köyüne gelecek sene giderek beğendiği kızı kaçırmasına yardımcı olacaklarını söyleyerek törene katılanları güldürdü. Şişli Rotary Kulübü Başkanı Barış Altay ise Umut'u insani ve ahlaki değerleri ön plana çıkardığı için taktir ettiklerini söylerek "Onu ödüllendirmek istedik ama o yaptığı hareketle bu kadar malzemenin köy okuluna gitmesine ve Umut'un sesinin duyulmasına yardımcı olduk" diye konuştu. Umut Ateş'in fotokopi makinası talebiyle başlatılan kampanyayla toplanan eğitim malzemeleri Umut Ateş Sevgi kütüphanesinde öğrencilerin kullanımına açılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel * Sarıkamış Harekatı Sırasında Donarak Şehit Düşen Mehmetçikleri Anmak İçin Düzenlenen 'Top Yolu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement