Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Antalya ve Muğla'da, Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında "Gençlik Şühedanın İzinde" temalı yürüyüş gerçekleştirildi.

07.01.2018 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya ve Muğla'da, Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında "Gençlik Şühedanın İzinde" temalı yürüyüş gerçekleştirildi.

Antalya'da Konyaaltı ilçesine bağlı 2 bin 400 rakımlı Saklıkent Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile birçok kurum temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Antalya Büyükşehir Mehter Takımı eşliğinde gerçekleşen yürüyüş sırasında gençler 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdı.

Etkinlikte konuşan Vali Münir Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ocak ayının ilk pazar gününde Türkiye genelinde, "Gençlik Şühedanın İzinde" ismiyle Sarıkamış şehitleri anma programını gerçekleştirildiğini söyledi.

Antalya'da da bu etkinliklerin hep merkezde Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldığını belirten Karaloğlu, "Bu yıl Antalya'nın zirvesinden, Saklıkenti'nden Sarıkamış'a farklı bir rahmet, selam, dua göndermeyi arzu ettik. Bu topraklar kolay vatan kılınmadı, bu toprakların her karışı her santimetresi tertemiz şehit kanlarıyla sulanarak vatan kılındı. Onun için biz dünyada paha biçilemez topraklar üzerinde yaşıyoruz." dedi.

Her zaman vatan ve bayrak için canlarını vermeye hazır olduklarını dile getiren Karaloğlu, "15 Temmuz gecesinde bunu gösterdik. Bu necip millet bunu 15 Temmuz gecesinde ülkemizi işgal etmek isteyen hain darbe girişimini yapan, ahlaksızlara, onların iş birlikçilerine karşı millet bunu yaptı. 250 şehidimiz var, 2 bin 191 gazimiz var. Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize sağlık versin." ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında vatandaşlara kırık buğday çorbası ve hoşaf dağıtıldı.

Muğla

Muğla'da da Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı etkinlikleri kapsamında şehitler anısına yürüyüş düzenlendi.

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, özel harekat ve çevik kuvvet polisleri, Muğla İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan Mehmetçikler, Zıpkınlar Taburu, şehit yakınları, gaziler, taraftarlar, siyasi partilerin temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dua edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Sarıkamış şehitleri için hazırlanan sinevizyon izletildi.

Programda konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüşe vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Katılımcılara teşekkür eden Civelek, "Bugün, 103 yıl önce Sarıkamış Allahuekber Dağlarında vatan uğruna donarak şehit olan ecdadımızı anmak, hatıralarını canlı tutmak ve gençliğin şühedanın izinde olduğunu göstermek üzere bir aradayız." dedi.

Civelek, Sarıkamış harekatında Allahuekber Dağlarında yüreği vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi ile dolu 90 bin askerin düşmana, yokluklara, zor iklim ve coğrafi şartlara karşı üstün cesaret, sabır ve metanetle kahramanca mücadele ederek vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiklerini dile getirdi.

Türk bayraklarıyla Muğla Şehitler Anıtı'na kadar süren yürüyüş sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtıldı. Yürüyüş sırasında "Ne mutlu Türküm diyene", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar atıldı.

Yürüyüş sonunda katılımcılara lokma ikram edildi.

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement